Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ongedekte buitenlandse cheques

  Je hebt een schoonheidssalon en doet er alles aan om jouw zaak tot een succes te maken. Ineens komt vanuit het buitenland het verzoek of je een groep medewerkers van een bedrijf een week lang een massage wilt geven. In totaal 32 massages voor een totaal bedrag van ruim 1400 euro. Dat klinkt erg interessant.

  De opdrachtgever gaat akkoord met de 1400 euro en hij stuurt je vanuit een Engeland een cheque. Een cheque? Ja, de sponsor van het uitje naar Nederland heeft een cheque uitgeschreven. Het enige probleem, op de cheque staat een bedrag van bijna 10.000 Pond. Een stuk meer dan de kosten voor de massages. Vanuit Engeland krijg je te horen dat ze je zo snel mogelijk wilden betalen en of je zo vriendelijk wilt zijn om de cheque te incasseren bij je bank. Het restbedrag op de cheque is voor andere activiteiten in Nederland. Of je dat bedrag kunt terugstorten zodra je het gehele bedrag van de cheque op je rekening hebt staan. Een vreemde situatie. Je gaat naar je bank en laat de cheque zien. Je krijgt te horen dat het geld inderdaad geïncasseerd kan worden. Het stelt je gerust. Als het op je rekening staat, is het binnen. Keurig stort je het restbedrag terug op de rekening van de Engelse opdrachtgever.

  Een week later krijg je een vreemde mail. Twee van de medewerkers van het Engelse bedrijf zijn onverwachts overleden. De boeking van de massages moet helaas geannuleerd worden. Of je zo vriendelijk wilt zijn de 1400 euro ook over te maken? Via Western Union. Je vindt het een vreemd verhaal. En maakt het geld nog niet over.

  Drie weken nadat je de cheque hebt geïncasseerd, ontvang je een brief van je bank. De cheque bleek niet gedekt en de bijna 10.000 Pond wordt weer van je rekening afgeschreven. Terwijl je ook al 9.000 Pond had overgemaakt naar Engeland. Je bent opgelicht.

  Reageer

  Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

  cloud-comments Reageer op het forum
 • Ook interessant