Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nieuws 23 april 2019: oude bekenden en nieuwe waarschuwingstools

  arrow-right-circle Bekijk complete uitzending

  In het nieuws deze uitzending: oude bekenden van het programma en een nieuwe tool om jou te beschermen tegen oplichtingspraktijken.

  Waarschuwing foute sites vóórdat je iets koopt

  Opgelicht?! heeft een nieuwe tool, die je vooraf waarschuwt of een website fout is. Plak de speciale plug-in in je Chrome browser en bezoek vervolgens een site. Dan zie je of de webwinkel of phishingsite bekend is bij Opgelicht?!. De tool controleert ook of er gebruik wordt gemaakt van een beveiligde verbinding. Zo niet, dan kunnen oplichters betaal- of andere gegevens onderscheppen. Wordt het icoontje rood? Dan weet jij dat je moet oppassen!

  Zo download je de Opgelicht?! webwaarschuwer

  Eric J aangehouden mede dankzij Opgelicht?!-uitzending

  Eric J. troggelde vrouwen duizenden euro’s af, ontvreemdde tienduizenden euro’s uit het bedrijf van zijn moeder en ging zelfs nog verder… Hierover berichtten we in de uitzending van 19 februari dit jaar. De politie kon naar aanleiding van de uitzending van Opgelicht?! verschillende aangiften bundelen en Eric aanhouden. Na verhoor mag hij zijn zaak in vrijheid afwachten.

  Bekijk de uitzending van februari: Eric J. gebruikt charmes voor eigen gewin

  Malafide klusjesmannen gesignaleerd in Friesland

  En dan, heet van de naald, op meerdere plekken zijn in Friesland de afgelopen weken malafide klusjesmannen gesignaleerd. Ze rijden rond in voertuigen met buitenlandse kentekens en bieden zich aan voor kluswerk als schilderen asfalteren en dakreparaties. Maar de kosten lopen flink op. Ga dus niet met hen in zee. Wil je gelijk over dit soort praktijken ingelicht worden? Ontvang waarschuwingen direct van de redactie via de nieuwe Opgelicht?!-app.

  Onderzoek naar de praktijken van dakdekker Jeffrey V.

  De politie onderzoekt nu de dakdekkers-praktijken van Jeffrey V. Hij heeft al een paar dagen vastgezeten en is weer op vrije voeten. Na onze uitzending begin dit jaar over Dakonderhoud-Utrecht kregen we veel reacties. Bij ons meldden zich nu ook gedupeerden van nieuwe dakdekkers-bedrijven, die blijken óók van Jeffrey V.

  Gedupeerden krijgen geld terug voor nep-DNA-test

  Opgelicht?! stuurde eerder dit jaar DNA van een hond, van een fles bronwater en zelfs een leeg buisje op naar DNA-Healthtest. Het bedrijf belooft een rapport over je persoonlijke risico op intoleranties en meer, maar de uitslag stelt weinig voor: zo krijgt het flesje bronwater het advies om koolhydraatarm te gaan eten. De tests konden met korting gedaan worden via Koopjedeal en Groupon, en deze partijen hebben, zoals aan ons beloofd, de aanschafprijs terugbetaald aan de gedupeerden.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant