Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Motorenplaza uit Haaksbergen komt afspraken niet altijd na

  Wie op zoek is naar een motor voor zijn auto, kan zomaar op een advertentie uitkomen van Motorenplaza uit Haaksbergen. Alleen op Marktplaats zijn er al honderden te vinden. Maar wie even verder kijkt, ziet dat die bestellingen niet altijd gladjes verlopen. Sommige reviews op internet zijn ronduit negatief. Opgelicht?! Hulp Online krijgt van klanten het verzoek om te bemiddelen met deze leverancier. Dit keer gaat het om een motor die wel betaald is, maar niet wordt geleverd.

  Autobedrijf Hofplein bestelt voor een klant een bijzonder motorblok bij Motorenplaza, maar krijgt niets geleverd. De aangedragen redenen stapelen zich op, maar de toezeggingen worden niet nagekomen. Dat dit bedrijf begint te twijfelen of het blok nog wel komt, is misschien ook niet zo gek. Wie op internet kijkt, ziet zelfs een Facebookpagina speciaal over Motorenplaza, voorzien van een waarschuwing.

  Motorblok van 3750 euro wordt maar niet geleverd

  We krijgen contact met de maker van de pagina, Torbjørn uit Noorwegen. Hij bestelde in de zomer van 2019 een blok voor zijn Mercedes en betaalde maar liefst 3750 euro. Na toezeggingen dat het blok verscheept zou worden, bleef het echter stil. Nadat duidelijk werd dat het blok helemaal niet verscheept was, wordt meermaals toegezegd dat Torbjørn zijn geld terugkrijgt. Maar ook dat gebeurt niet.

  Autobedrijf Hofplein krijgt uiteindelijk wel geleverd

  Opgelicht neemt contact op met Mark van Motorenplaza om te vragen hoe dit kan. Mark is duidelijk, hij gaat het oplossen. Hij wil direct contact opnemen met beide partijen en gaat uitzoeken wat er is gebeurd. De negatieve reviews zijn volgens hem vals.

  Met autobedrijf Hofplein is er inderdaad contact. Mark zegt dat het blok bijna klaar is en dat hij deze komt brengen. Maar uiteindelijk blijkt dit toch niet te lukken en moet Hofplein zelf naar Haaksbergen rijden om het blok op te halen. Motorenplaza belooft zelfs een langere garantie. Gezien de scheur in het blok en een gat in de carterpan wellicht niet overbodig.

  Hofplein laat ons ondertussen weten dat het blok loopt en dat de garage hier blij mee is. Wel heeft de garage er het nodige extra werk aan gehad om de kapotte onderdelen te vervangen. 

  Ook Torbjørn uit Noorwegen heeft inmiddels geluk

  update
  clockOval 6 22 jun 2020, 14:32

  Geld terug en een reactie van Motorenplaza

  Torbjørn uit Noorwegen heeft na onze publicatie zijn geld terug gekregen en is daar erg blij mee. Nadat Opgelicht?! enkele weken contact met Mark van Motorenplaza heeft gehad, is het geld na publicatie van het online-item toch overgemaakt.

   

  Motorenplaza laat ons weten lering de situatie te hebben gezien als een harde leer. De oorzaak van de ontstane problemen zoekt hij in de groei die zijn bedrijf heeft meegemaakt. Er is beterschap beloofd.

  Wil jij dat Opgelicht?! Hulp Online iets voor je uitzoekt? Neem contact met ons op via onderstaande link.

  Neem contact met ons op!

 • Ook interessant