Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Marktplaatsoplichting: 'de zwembadman'

  Afgelopen zomer was Nederland in de ban van een hittegolf. Er werd letterlijk verkoeling gezocht aan zee, in het zwembad of in een meertje. En dan ’s avonds uitgebreid barbecueën. En wat is er lekkerder als je de verkoeling in je eigen tuin kunt zoeken met een zwembad? Ze zijn in vele maten verkrijgbaar.

  Juli vorig jaar werd er op Marktplaats massaal naar zwembaden en barbecues gezocht. Rick de Vries is een van de verkopers. Hij surft mee op de hittegolf. Levering: de volgende dag, dus precies op tijd om een duik te nemen.

  Snelle betaling, snelle levering

  Hij biedt niet alleen zwembaden aan, maar ook barbecues en loungesets. Er worden aardig wat bestellingen geplaatst. De verkoper dringt aan op een snelle betaling, zodat je het product de volgende dag al in huis hebt. Rick de Vries handelt vanuit Neerkant, een dorpje in Brabant. De spullen kunnen zelfs bij hem opgehaald worden. Dit geeft de kopers voldoende vertrouwen. Omdat menig koper te ver van Neerkant woont, kiezen ze ervoor het op te laten sturen.

  Na betaling wachten de kopers af. Er komt niets. Onderzoek wijst uit dat het adres in de advertenties en dat de verkoper geeft, uitkomt bij een autogarage. De autohandelaar weet van niets en wordt bestookt door gedupeerden die een zwembad, barbecue of verhaal komen halen.

  Aanhoudingen

  We volgen het spoor van het geld. De bankrekening waarop alle gedupeerden geld stortten, staat op naam van ene R., die in een Groningse volkswijk woont. Als we bij het adres langs gaan, krijgen we te horen dat hij nooit iets verkoopt.

  Ook de politie onderzoekt de zaak. R. wordt aangehouden. Kort daarna worden nog twee verdachten aangehouden, waaronder de hoofdverdachte. Het onderzoek is nog niet afgerond, dus meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant