Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Malafide praktijken verhuisbedrijf 'Zaak Verhuizingen' onthuld

  arrow-right-circle Bekijk complete uitzending

  Het zal je gebeuren... Je besluit om twee jaar bij je ouders in te trekken om geld te kunnen sparen voor een nieuwe woning. Je kunt jouw huisraad opslaan bij een verhuisbedrijf in Almere, Zaak Verhuizingen. Een vriendelijke man die zich voorstelt als Bryan is eigenaar van het bedrijf. Hij biedt aan om jouw spullen naar zijn loods te verhuizen, daar op te slaan en terug te verhuizen zodra je jouw nieuwe woning hebt. Precies wat je nodig hebt. 

  De kosten om jouw spullen naar de loods te verhuizen: ruim 1000 euro. Maandelijks betaal je 130 euro voor de opslag. De betaling dien je te voldoen via een betaallink. Vreemd genoeg wijzigt het rekeningnummer van het bedrijf een aantal keer, dus je vraagt eens hoe het met jouw spullen gaat. Je krijgt een foto toegestuurd; niets aan de hand.

  Toch hou je een ongemakkelijk gevoel. Je spullen staan al ruim anderhalf jaar in de opslag, maar je twijfelt toch over het bedrijf. Dus vraag je of iemand eens kan kijken bij Zaak Verhuizingen in Almere. De ontdekking is schokkend: het bedrijf is al maanden daarvoor verdwenen. Op de plek waar jouw inboedel stond, is nu een autogarage gevestigd. Zaak Verhuizingen is uitgeschreven uit de kamer van koophandel, eigenaar Bryan is nergens te bekennen en jouw inboedel is verdwenen. Al je spullen zijn weg: een duur bed, foto's van je kinderen, alles. Terwijl je iedere maand keurig de huur betaalde.

  Wanneer we de 'Zaak' nader onderzoeken, blijkt dat het verhuisbedrijf de huur van de loods zelf nooit betaalde. De schade voor de verhuurder is ruim 20.000 euro. Maar geld of goederen zijn niet terug te krijgen; eigenaar Bryan heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en daarmee loopt het spoor dood.

  Heb je ook ervaringen met Zaak Verhuizingen? Laat het ons weten.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant