Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Luwen Croes betaalt privéchauffeur niet en wordt aangehouden door de politie Breda

  De 28-jarige Luwen Croes - een bekende van Opgelicht?! - is dinsdag 16 juni aangehouden door de politie Breda. Dit gebeurde nadat ze de rekening van ruim duizend euro aan haar privéchauffeur niet betaalde en hij daarop besloot om haar voor de deur van het politiebureau in het centrum van Breda af te zetten. En Opgelicht?! was erbij.

  De chauffeur heeft de afgelopen week meerdere keren zijn diensten aan haar verleend en eiste dat Luwen de rekening betaalde. Hij confronteerde haar met het openstaande bedrag op de stoep van het politiebureau. Als Luwen niet direct betaalde, zou hij naar de politie stappen. 

  Luwen Croes loopt zelf het politiebureau binnen

  Pinnen bij de naastgelegen bank kon ze niet, omdat ze geen bankpas bij zich had. Betalen via een Tikkie of PayPal-verzoek behoorde evenmin tot de mogelijkheden: daarvoor moest ze eerst naar haar moeder toe. De chauffeur nam echter geen genoegen met haar antwoorden. Vervolgens loopt niet hij, maar Luwen zélf het bureau binnen. Opgelicht?! is ter plekke aanwezig en vraagt uitleg aan Luwen over haar handelen. We kregen echter geen antwoord. 

  Privéchauffeur doet aangifte van oplichting

  Luwen mag haar verhaal aan de politie vertellen. De privéchauffeur vertelt zijn kant van het verhaal en kan direct aangifte doen van oplichting. Hij toont aan hoe zijn bedrijf per mail benaderd is door R. O. Croes, 'de vader van Luwen'. De naar eigen zeggen politiek adviseur van de Arubaanse overheid schrijft dat zijn familie in Nederland per direct een chauffeur nodig heeft, omdat hun vaste chauffeur vanwege corona-klachten niet mag rijden. Nadat zijn aangifte is opgenomen, bevestigt een agent dat Luwen zojuist op het bureau officieel is aangehouden.

  Luwen Croes is inmiddels weer vrij

  Een woordvoerder van de politie laat weten dat Luwen inmiddels niet meer in hechtenis zit. 'Nadat de verdachte twee dagen bij ons was geweest omdat we onderzoek hebben gedaan, is ze heengezonden. Er was niet voldoende bewijs te vergaren om haar voor deze zaak te vervolgen. De zaak is geseponeerd.'

  Opgelicht?! ontvangt meerdere signalen dat Luwen Croes opnieuw mensen dupeert 

  Nu Luwen weer op vrije voeten is, is de kans aanwezig dat zij opnieuw onder valse voorwendselen diensten afneemt zonder te betalen. De afgelopen maanden ontvangt de redactie van Opgelicht?! meldingen van o.a. privéchauffeurs en persoonlijke contacten dat Luwen met haar moeder en kinderen verschillende keren in hotels overnacht zonder te betalen en ook diverse taxiritten niet afrekent.

  Zo verbleven zij vorige week op een vakantiepark in de buurt van Breda waar de onbetaalde rekening snel opliep, gezien het gezin naast verblijf ook gebruik maakt van de horecafaciliteiten op het park. De vraag is of ze die rekening wel gaat betalen. Ook blijkt dat ze zich soms voorstelt onder de naam 'De Jongh'. 

  Eerder was in een uitzending van Opgelicht?! te zien dat Luwen Croes met haar toenmalige bedrijf 'Young Mothers' schulden had die oplopen tot zo'n 75.000 euro. Eind 2018 is haar eenmanszaak failliet verklaard en daarmee is Luwen ook persoonlijk failliet. De behandeling van dit faillissement loopt nog. 

 • Ook interessant