Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Limousinefraudeur biedt klanten dure rit aan

  arrow-right-circle Bekijk complete uitzending

  In 2016 besteedde Opgelicht?! aandacht aan de verhuur van limousines. Klanten die instapten bij Vivek Cieremans kwamen achteraf van een koude kermis thuis. De borg die ze vooraf betaalden, kregen ze achteraf niet terug.

  Anno 2019 zijn die klachten er nog steeds. Vivek Cieremans verhuurt op dit moment via 2 bedrijven zijn limousines; limousinewens.nl en limousinesservice.nl. 

  Mensen die, vaak als verrassing, een luxe limo bij hem huren, krijgen achteraf te maken met een wirwar aan smoezen waarom de borg niet wordt terugbetaald. En als men te vaak om de borg vraagt, wordt de sfeer grimmig. De e-mailtjes en telefoontjes worden dreigend. 
  Er wordt geld van de borg ingehouden, omdat er volgens het bedrijf te vaak om de borg gevraagd wordt, de limo is niet netjes achtergelaten, de plaats waar je bankiert ontbreekt, etc. E-mailtjes worden beantwoord door de heer Dammers die hoofd administratie is. Maar vele gedupeerden vermoeden dat het Vivek Cieremans zelf is. 

  Veel regels 

  Als we de algemene voorwaarden bekijken die Vivek aan zijn klanten stuurt, valt ons op dat hij veel regels hanteert. Zijn klanten denken dat hij aan één ding wil ontkomen: de borg retourneren. Zo kan er bij hem niet contant betaald worden. Maar brengt hij ook kosten in rekening voor onzinnige communicatie (23,75 euro per keer) en er wordt 23,75 euro in rekening gebracht voor het leeghalen van de kofferbak. De borg krijg je niet eerder terug dan de 28e van de volgende maand. Wil je de borg eerder terug, dan wordt er 25 euro accountantskosten in rekening gebracht. 

  Klanten voelen zich opgelicht door Cieremans. En willen anderen voor het limousineverhuurbedrijf waarschuwen dat je de betaalde borg niet terugkrijgt. 

  Reactie Cieremans 

  De redactie heeft Vivek Cieremans om een reactie gevraagd. Hij laat aan de redactie het volgende weten: 'Er zijn bij mijn persoon geen klachten ingediend in de afgelopen periode. Ik ben me ook niet bewust van het onjuist behandelen van klanten. Om opnieuw een uitzending te wijden aan mijn bedrijf, vanwege op dit moment bij mij onbekende klachten, is onnodig beschadigend.'

  Opgelicht?! raadt mensen aan goed onderzoek te doen naar het bedrijf als je een limousine wilt huren. Vraag vooraf ook naar de voorwaarden die het bedrijf hanteert. 
   

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant