Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Klusjesman Nicky H. uit Waalwijk maakt geen klus af en laat zijn klanten in de kou staan

  Klusjesman Nicky H. uit Waalwijk maakt geen klus af en laat zijn klanten in de kou staan

  Je denkt via sociale media een fijne klusjesman te hebben gevonden. De prijs is goed, het contact is fijn en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Voor de materialen vraagt de klusjesman een aanbetaling, maar dat is geen bezwaar. Het is fijn dat hij nog een gaatje heeft om snel een klus te komen doen, want direct erna is hij maandenlang volgeboekt. Dat is het verhaal van klusjesman Nicky H. uit Waalwijk, al kennen zijn gedupeerden zijn echte of volledige naam niet.

  update
  clockOval 6 19 mrt 2021, 9:06

  Let op: Nicky H. weer actief

  Knoeiende klusser Nicky H. uit Waalwijk is na onze reportage van afgelopen september gewoon doorgegaan met het oplichten van onschuldige slachtoffers. 

  Nicky stelt zich namelijk niet voor als Nick H., maar gebruikt valse namen. Het overkwam Rolf, die dacht contact te hebben met ene Frank van Dam. Deze 'Frank' kwam bij Rolf schilderen, en nog voor het schilderwerk is afgerond, komen ze tot een afspraak waarbij de klusser ook voor een veranda zal zorgen.

  Rolf doet een aanbetaling, maar er komen steeds meer kosten bij. Rolf maakt deze kosten over omdat hij hoopt dat het werk toch af komt en hij er bovendien al zoveel in geïnvesteerd heeft. In totaal loopt het bedrag op tot bijna 13.000 euro, maar de veranda komt er nooit. Het schilderwerk blijkt volgens Rolf ernstig onder de maat te zijn.

  Identiteitsfraude

  Nicky gaat ook aan de slag bij Petra, al denkt zij te maken te hebben met het bestaande bedrijf AS Schilderwerken. Deze naam wordt echter door Nicky misbruikt en de eigenaar wordt meermaals gebeld door ontevreden klanten. Hij doet aangifte van identiteitsfraude.

  Ook Petra is een van die ontevreden klanten. Het schilderwerk dat Nicky bij haar aflevert, voldoet namelijk nergens aan. Niet alleen de kozijnen worden geverfd, maar ook de vensterbanken worden half meegenomen. De verf zit op de stoepen en de rolluiken werden beschadigd, aldus Petra.

  Bedreiging

  Ook Ingrid dacht te maken te hebben met AS Schilderwerken. Daar stelde hij zich wel voor als Nicky en kwam zelfs samen met een compagnon een poort plaatsen. Terwijl de compagnon het werk deed, babbelde Nicky erop los. Er was ook schilderwerk te doen en Ingrid en haar partner wilden graag RVS trapleuningen. Ze deden een aanbetaling, maar toen begonnen de smoezen.

  Uiteindelijk is het de zoon van Ingrid die Nicky tot de orde roept en hij komt langs met zes blikken verf die achteraf leeg blijken te zijn, wat gare kwasten en een gereedschapskist met drie schroeven. Hij loopt binnen anderhalf uur het werk na, schuren is volgens Nicky niet nodig, hij smeert lukraak een klodder grondverf op het hout en verdwijnt weer.

  De meer dan 2000 euro die Ingrid aan Nicky heeft betaald, ziet ze niet meer terug. De toon van Nicky verandert erna ook. Hij appt Ingrid dat hij wel eens langs zal komen met een paar maten.

  Misbruik van bestaande bedrijfsnamen

  AS Schilderwerken is niet het enige bedrijf waarvan de gegevens worden misbruikt. Nicky deinst er niet voor terug om een KVK-nummer van een nietsvermoedende hovenier te gebruiken en stelt zich ook voor als André Roels van Roels Klusbedrijf uit het Limburgse Gulpen. Hij noteert zelfs hun adres op de facturen.

  Roels Klusbedrijf krijgt regelmatig klanten aan de lijn die denken dat 'André' voor hen werkt. Mensen hebben aanbetaald, maar niets gekregen. Deze zogenaamde André vertelt smoezen, maar levert geen materialen en ook geen werk. Roels Klusbedrijf doet aangifte, maar heeft vreselijk veel last van de slechte reclame die Nicky oplevert via sociale media. Omdat de klanten wegblijven staat het bedrijf momenteel zelfs op de rand van een faillissement.

  Weer een nieuwe naam

  Wie ook een aanbetaling deed, maar vervolgens niets kreeg, is Fabian. Hij betaalde 900 euro aan voor een garagedeur. Fabian betaalde dat aan ene Martin Schepper van het achteraf niet-bestaande 'Schepper Onderhoudsbedrijf', een ander alias waar Nicky gebruik van maakt.

  Martin stelt zich in andere contacten voor als 'Martien'. Ook dit keer claimt Nicky onder zijn valse naam dat hij tot aan het einde van het jaar vol zit, maar dat hij deze klus snel nog kan doen onder voorbehoud van een snelle aanbetaling. Als Fabian ontdekt dat hij opgelicht is, wordt het smoezenboek opengetrokken. Uiteindelijk wordt Fabian door Nicky zelfs beschuldigd van contractbreuk.

  Nicky staat onder bewind

  Opgelicht?! ontdekt dat Nicky H. al sinds september 2017 onder bewind staat. Dat verklaart ook waarom Nicky de mensen cash laat betalen, of het geld laat storten op de rekeningen van andere mensen.

  Opvallend is dat klanten van Nicky die komen betalen weliswaar de straatnaam in Waalwijk waar Nicky woonachtig is te horen krijgen, maar Nicky wel allemaal verschillende huisnummers doorgeeft. De bewindvoerder schrikt als wij hem vertellen over onze bevindingen. Hij dacht dat we belden vanwege openstaande boetes, maar het dubieuze gedrag van Nicky H. blijkt veel groter te zijn.

  Huis vol beveiligingscamera's

  Op onze mails reageert Nicky H. niet. Als we bij hem langsgaan, is duidelijk te zien dat elk raam is voorzien van een beveiligingscamera. Op het raam zit een briefje dat er niemand aanwezig is. Dat blijkt niet te kloppen, want Nicky komt zelf poolshoogte nemen om te kijken wat er voor zijn huis gebeurt. Maar als de verslaggever hem enkele vragen wil stellen vlucht hij weg, ondertussen iedereen de huid vol scheldend.

  Hoewel de gedupeerden in eerste instantie werden weggestuurd, neemt de politie de praktijken van H. inmiddels serieus. Er is een strafrechtelijk onderzoek naar Nicky H. geopend. 

 • Ook interessant