Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Jordy V.

  Opgelicht?! krijgt veel tips over boefjes die bestellen en nooit betalen. Bijvoorbeeld mensen die zo brutaal zijn een auto op afbetaling te bestellen, nooit te betalen en dan de wagen daarna vrolijk doorverkopen. Niet briljant, maar het kan wel werken. Maar onthoud dan wel regel 1 uit het oplichtershandboek: doe dat nooit twee keer bij hetzelfde bedrijf!

  Jordy is 22 jaar oud en woont in Lisse. In mei benadert hij een autogarage in Acht. Hij wil een Volkswagen Golf op afbetaling. Garagehouder Ricardo haalt hem op bij het station met de Golf, doet een proefrit en denkt de auto te hebben verkocht. Samen doen ze ook de overschrijving op naam van Jordy’s vriendin Naomi. Jordy vertrekt met de Golf en betaalt nooit.

  Uiteraard heeft de garagehouder het originele overschrijvingsbewijs en de reservesleutel achtergehouden als onderpand voor de openstaande betaling. Het maakt Jordy niks uit. Binnen een dag of tien heeft Jordy de auto doorverkocht en staat de auto op naam van een nieuwe eigenaar. De garagehouder probeert zijn geld te krijgen door betalingsherinneringen te sturen en later een deurwaarder in te schakelen. Geld komt er niet. De garagehouder is zijn auto kwijt en kan fluiten naar het geld. De politie kan niks doen, want het eigendom is met de overschrijving netjes overgedragen. Dat Jordy niet betaalt is een civiele zaak, en daar kan de politie niets mee doen.

  Voor Jordy was de truc in Acht een interessante manier om eenvoudig geld te verdienen. Dus gaat hij opzoek naar nieuwe slachtoffers. Zijn favoriete auto: een Volkswagen Golf. Jordy vindt een Golf in Eindhoven. Hij mailt de garage met de mededeling dat hij interesse heeft en in twee termijnen wil betalen. De eigenaar van de garage, Jan, heeft echter meteen twijfels. En dat is niet zomaar, want diezelfde Jordy had drie maanden eerder zijn zoon Ricardo bedonderd. Niet alleen is Ricardo de zoon van Jan, Ricardo en Jan delen ook een kantoor ruimte en verkopen hun auto’s op hetzelfde terrein. En dus komt Jordy, zonder het zelf te weten, terug naar het hol van de leeuw. Uiteraard heeft Opgelicht?! een paar vragen voor deze 22-jarige jongen en zijn vriendin.

  Reageer

  Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

  cloud-comments Reageer op het forum
 • Ook interessant