Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Incassodeal

  Incassodeal

  Niet voor de eerste keer besteedt Opgelicht?! aandacht aan een incassobureau dat het niet zo nauw neemt met betrouwbaar zaken doen. Dit keer gaat het om Incassodeal, een incassobureau dat gerund wordt door Marco V. Hij werkt via internet en geen van zijn klanten heeft hem ooit ontmoet.

  Incassodeal heeft een hele rits websites. De klachten die we binnenkrijgen gaan erom dat de incasso’s die het bedrijf int niet worden uitbetaald. Verder zijn rechtszaken waarvoor klanten voorschotten hebben betaald nooit gevoerd en is het bedrijf onbereikbaar. Klanten krijgen via de telefoonbeantwoorder wekenlang te horen dat Incassodeal in verband met Hemelvaart is gesloten.

  Geld innen

  Het bedrijf zelf weet de mensen waar ze geld van innen wél te bereiken. Zelfs wanneer er allang betaald is, blijft er een stroom mails en sms’jes komen, waarin gesommeerd wordt te betalen. Maar dit rechtzetten gaat niet; Incassodeal is immers niet te bereiken.

  Bedrijf uitgeschreven

  Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat het bedrijf eind 2015 is uitgeschreven wegens opheffing. Dit terwijl tienduizenden euro’s wel zijn geïnd, maar nooit zijn uitbetaald. Op hetzelfde huisadres en op naam van de echtgenote van Marco V. staan de BV’s Incassoned en Incassoloket. Inmiddels is een aantal klanten van Incassodeal naar de rechter gestapt. In twee vonnissen is Marco V. veroordeeld tot het terugbetalen van een bedrag van in totaal ruim 6.000 euro. Tot op heden heeft hij daar nog niets van terugbetaald.

  Contact

  Ook Opgelicht?! probeert in contact te komen met Marco V. Onze telefoontjes worden niet beantwoord, mails kunnen niet worden afgeleverd en een aangetekende brief komt terug omdat hij niet op het desbetreffende adres zou wonen, terwijl dit wel het geval is. Wanneer wij Marco V. persoonlijk opzoeken zegt hij dat het nooit zijn bedoeling was iemand op te lichten. Hij verklaart zijn miskleun komt doordat hij veel kosten heeft gemaakt en geen goed zicht meer had op de administratie. "Op een gegeven moment ben je het ene gat met het andere aan het vullen." Het geld dat hij voor zijn klanten heeft geïnd en niet heeft doorbetaald is op. Hij zweert op zijn kinderen dat hij in juli van dit jaar iedereen terugbetaalt. Wij blijven het volgen.

  Hier vind je incassobureau's met een incassokeurmerk van de NVI.

  Wij willen benadrukken dat Incassonet niets te maken heeft met de BV Incassoned en de praktijken van Marco V. Incassonet geeft aan zich hiervan te distantiëren. Lees meer

 • Ook interessant