Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Gedupeerden All Inn Autolease bezorgd om persoonlijke gegevens

  Gedupeerden All Inn Autolease bezorgd om persoonlijke gegevens

  'Lease zonder zorgen', dat staat in alle advertenties te lezen die All Inn Autolease plaatst. Geen kilometerbeperking en ook mogelijkheden voor mensen die een bkr-registratie hebben. Meer dan 100 mensen bestellen een nieuwe auto via AMW Automotive, waar de website allinnautolease.nl onderdeel van uit maakt. Ze betalen hun maandpremie vooruit, een aantal maanden borg en andere kosten, maar als ze de auto willen ophalen blijken ze gedupeerd door Evert H.

  Lege kantoren

  Alle gedupeerden ontvangen nog een keurige e-mail waarin ze kunnen kiezen voor de locatie en datum voor op ophalen van hun auto. De kantoren van All Inn Autolease zijn gevestigd in Duiven en Bilthoven.  Als de mensen vanaf eind augustus letterlijk op de deur kloppen, blijken de vestigingen leeggehaald.  De verhuurders worden opgezadeld met de ondankbare taak de teleurgestelde mensen te woord te staan. Maar ook zij zijn door All Inn Autolease gedupeerd. Zo moet de verhuurder van het kantoor in Bilthoven keer op keer al achter de huur aan, maar blijkt in augustus ook dat All Inn Autolease zich niet aan het tweejarig huurcontract zal houden. Het kantoor is plotseling leeg geruimd en de huurder is vertrokken, met sleutel.

  Faillissement

  Veel van de mensen die voor hun auto hebben aanbetaald sluiten zich aan bij een appgroep. Meer dan 100 mensen blijken gedupeerd, zij hebben gemiddeld 1000 euro aanbetaald. Allemaal proberen ze contact te krijgen met All Inn Autolease. Werden ze eerder te woord gestaan en werden hun e-mails beantwoord door ‘Stefan Brokking’ en ‘Esmee Veldman’, nu blijft het stil aan de andere kant van de lijn. Een enkeling ontvangt nog een appje, dat het faillissement is aangevraagd. Maar dit blijkt niet te kloppen.

  AMW Automotive, dat achter allinnautolease.nl zit, is ingeschreven in de Kamer van Koophandel door Evert H.  Een eenmanszaak. Als de auto’s worden verwacht wordt AMW Automotive ook weer uitgeschreven door H. zelf. In de appgroep met gedupeerden circuleren al snel verhalen dat H. op een woonwagenkamp verblijft en vuurwapengevaarlijk is. Dit verhaal blijkt afkomstig van een ‘anonieme’ beller/

  Wietkwekerij

  Evert H. blijkt een verleden met criminaliteit te hebben. In 2012 huurt hij samen met zijn broer een woning in Zwolle. De eigenaren verblijven in het buitenland en worden gebeld door hun buren. Het blijkt dat de broers alle ruimtes, op een kamer na, hebben veranderd in een grote wietkwekerij. De eigenaren keren halsoverkop terug en lichten de politie in. Evert H. en zijn broer verlaten de woning, maar worden niet vervolgd. De eigenaren van de woning zitten echter met een schadepost van meer dan 30.000 euro. Er volgen maanden van herstel.

  Identiteitsgegevens

  Waar veel van de gedupeerden zich nu druk om maken, is om alle gegevens die zij moesten invullen bij de aanvraag van de leasewagen. Niet alleen hun NAW-gegevens, maar ook kopieën van hun rijbewijs en loonstroken stuurden zij op, zogenaamd nodig voor een kredietcheck. Evert H. is daarmee in de positie deze mensen opnieuw zwaar te duperen.

 • Ook interessant