Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Fraude met gehackte Facebookprofielen

  Het is een gewone dinsdagavond als ineens een Facebook-vriend via de chat jou een bericht stuurt: 'Hoi, hoe is het bij jullie?'. Je reageert dat het goed gaat. Altijd leuk als iemand berichtjes stuurt, denk je. Al snel volgt de vraag of je bekend bent met iDEAL. Jouw vriend heeft namelijk een probleem en moet een betaling doen. Of jij hem daarbij wilt helpen. 
   

  Vreemd, denk je, maar het is wel Margo en die ken je al jaren. Je zegt dat je bekend bent met iDEAL en vraagt wat de bedoeling is. Je hoeft alleen maar op de link te klikken en de betaling van 80 euro te doen. Het geld krijg je een paar dagen later terug, als Margo haar pinpas terug heeft. Na de eerste transactie krijg je echter het verzoek om nog twee keer iets te betalen. Nou goed, als je toch bezig bent.

  Een week later heb je niks meer van Margo gehoord. Geen berichtje via Facebook en ook geen geld. Je neemt contact op met Margo, maar die weet van niks. Haar Facebook blijkt gehackt en iemand heeft zich voorgedaan als Margo. En die was te vertrouwen, dacht je...

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant