Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Exclusieve arrestaties bij Opgelicht?!: Politie arresteert Suat Y. (38) van Ringdong.nl én klusjesman Nicky H. (29) uit Waalwijk

  arrow-right-circleShape Bekijk complete uitzending

  Na een succesvolle samenwerking tussen Opgelicht?! en de politie zijn deze week maar liefst twee oplichters in alle vroegte van hun bed gelicht! Maandag 31 mei was malafide klusjesman Nicky H. (29) aan de beurt, en vanochtend bracht de politie een bezoekje aan Suat Y. (38), die met Ringdong.nl ongeveer zeshonderd mensen heeft opgelicht. Opgelicht?! mocht mee met de politie: in de uitzending van dinsdag 1 juni tonen we exclusief beeldmateriaal van beide arrestaties. Bekijk ze hier!

  Beide arrestanten zijn bekenden van Opgelicht?!, wij hebben in het verleden namelijk aandacht aan ze besteed. Tijd voor een korte terugblik op beide zaken.

  Arrestatie van klusjesman Nicky H. (29) uit Waalwijk

  Arrestatie van Nicky H. (29)
  AVROTROS
  Arrestatie van Nicky H. (29)

  Maandagochtend ging een team van de politie Zeeland-West-Brabant op pad om de 29-jarige Nicky H. aan te houden. H. wordt ervan verdacht zeker 69 mensen te hebben opgelicht. Hij nam klus- en schilderopdrachten aan waarna hij na het ontvangen van een aanbetaling niets meer van zich liet horen.

  Nicky H. gebruikte een valse naam of misbruikte de namen van bestaande bedrijven om de klussen binnen te halen. Hij harkte daarmee circa 71.000 euro binnen. De verdachte is vastgezet.

  Via onder andere Facebook Marketplace kwam hij met de mensen in contact, en beloofde de klus tegen een mooie prijs te gaan klaren.  Daar kwam niks van terecht. De redactie van Opgelicht?! kreeg vorig jaar zomer volop klachten over H. binnen en waarschuwde in september al voor de malafide klusjesman. Na onze uitzending ging hij door met het oplichten van onschuldige slachtoffers

  De politie startte een onderzoek, en gisteren volgde de aanhouding van H. Ze sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen. 

  Politieagenten kijken vóór de arrestatie bij Nicky H. door het raam
  AVROTROS
  Politieagenten kijken vóór de arrestatie bij Nicky H. door het raam

  Arrestatie van Suat Y. (38), voormalig eigenaar van webshop Ringdong.nl

  Het was druk deze week voor de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Er stond namelijk nóg een aanhouding van een oplichter gepland. Dinsdagochtend 1 juni was Suat Y. (38) aan de beurt. Hij lichtte ongeveer 600 mensen op via onder andere zijn malafide webshop Ringdong.nl. Suat Y. verkocht deurbellen met een ingebouwde videocamera voor slechts 79 euro, maar van leveren kwam niets terecht.

  Men deed massaal aangifte bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO), die vervolgens aan de slag ging met alle aangiftes. Ook mailden de gedupeerden naar de redactie van Opgelicht?! We startten een zoektocht naar de man achter Ringdong.nl. We troffen hem na wat speurwerk bij zijn woning. Als we hem aanspreken, is hij overduidelijk niet gediend van ons bezoek. Zodra hij de camera ziet, ontploft hij.

  Suat Y. was eerder niet van de cameraploeg gediend...
  AVROTROS
  Suat Y. was eerder niet van de cameraploeg gediend...

  Hij heeft de webshop verkocht, luidt zijn excuus, dus het is allemaal de schuld van de nieuwe eigenaar. Toen we hem voorlegden dat hij de eigenaar was toen de betalingen gedaan werden, werd zijn toon en houding agressiever. Waar al het geld en de deurbellen gebleven zijn, wilde hij niet zeggen. De jongen die de zaak op zijn naam zette, is ook door de politie aangehouden. 

  Na onze uitzending ging hij bovendien vrolijk verder. Toen bood hij waterkranen aan, maar leverde na betaling wederom niks. Honderden mensen plaatsten een bestelling, maar ontvingen niets.

  Volgens de politie gaat het over een schadebedrag van circa 130.000 euro. De woning in Drunen waar Suat Y. verbleef is doorzocht.  De auto – een BMW 535D die bij de verdachte in gebruik is – is in beslag genomen in het kader van afpakken. De verdachte is vastgezet.

  Bij een eerdere confrontatie ontstond al snel een grimmige sfeer
  AVROTROS
  Bij een eerdere confrontatie ontstond al snel een grimmige sfeer

 • Ook interessant