Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Dennis H. betaalt de huur niet en trekt vrouwen financieel leeg

  'Via deze email wil ik graag een grote oplichter onder uw aandacht brengen die door het hele land slachtoffers heeft gemaakt door deze vreselijk op te lichten. Zijn naam is Dennis H.' Zo begon de lange mail die we ontvingen van Frank uit Den Helder.

  Het appartement dat Frank bezit staat leeg, omdat hij gaat samenwonen met zijn vriendin. Via Facebook zoekt hij een huurder voor de woning en al snel krijgt hij een reactie van ene Dennis H.

  Dennis vertelt dat hij al een jaar met zijn 16-jarige dochter op een zolderkamertje bij zijn ouders woont. Dennis is ten einde raad: door een vechtscheiding kan hij zich geen eigen woning permitteren. Frank krijgt medelijden met Dennis en zijn dochter en zegt hem het appartement toe. Als Dennis die middag langskomt om de sleutels in ontvangst te nemen, heeft hij zijn dochter bij zich. Het meisje is zichtbaar aangeslagen dat ze eindelijk weer een eigen plekje heeft.

  Frank maakt Dennis wel duidelijk dat hij hem niet moet belazeren. Dennis drukt Frank op het hart dat hij zo niet in elkaar steekt en maar wat blij is met deze kans. Als klap op de vuurpijl wil hij het appartement van Frank begin 2020 zelfs kopen. Dennis verwacht dat zijn scheiding dan afgewikkeld is.

  Geld lenen, maar niet alles terugbetalen

  Frank is in eerste instantie blij met zijn huurder en maakt een huurcontract op. Dan komt Dennis met het verzoek of hij zijn persoonlijke spullen ook op de boedellijst van Frank mag zetten, want dan kan zijn ex er geen aanspraak meer op maken. De behulpzame Frank ziet er geen probleem in, en regelt het. De huur van september betaalt Dennis. Begin oktober leent hij 3.500 euro van Frank omdat Dennis wat krap bij kas zit.

  Dennis, die eerder vertelde een eigen zaak te hebben zit op betalingen van zijn leveranciers te wachten. Zodra die betaald hebben, komt het geld direct weer terug. Als terugbetaling uitblijft, en ook de huur niet op de afgesproken datum overgemaakt wordt, begint Frank te twijfelen aan de eerlijkheid van zijn huurder.

  Dagelijks gaat Frank langs om het geld terug te vragen, maar Dennis komt met de ene na de andere smoes op de proppen. Doordat Frank blijft aandringen, wordt een deel van de huur van oktober dan toch betaald.

  Sloten vervangen

  Een ander verhaal is dat wat betreft de geleende 3.500 euro: dit bedrag wordt niet terugbetaald wordt. Hierdoor raakt Frank steeds geïrriteerder. Bovendien ontdekt hij dat Dennis, zonder Frank in te lichten, de sloten van het appartement heeft laten vervangen. Als dan ook de huur van november uitblijft, en er meldingen komen van de waterleverancier dat er geen nieuwe afnemer bekend is, is voor Frank de maat vol. Hij zegt per direct de huur op.

  De aap komt uit de mouw

  Ook zet Frank een bericht over Dennis op Facebook om zo andere verhuurders te waarschuwen. Frank krijgt vanuit het hele land reacties van mensen die eerder het slachtoffer werden van Dennis H. Frank neemt contact op met de eerdere slachtoffers en trekt al gauw de conclusie dat Dennis een spoor van vernieling achter zich heeft gelaten. Dat doet hij door huizen en kantoren te huren en vervolgens op een zeker ogenblik zonder de huur te betalen met de noorderzon te vertrekken. Daarnaast maakt hij met mooie praatjes mensen geld afhandig.

  Kapitale villa in Naarden

  Frank meldt zich bij de redactie. Onderzoek wijst uit dat Dennis eerder een pand huurde in de Amsterdamse binnenstad. Ook hier is hij met een forse huurschuld vertrokken. Hij gaat richting Naarden waar hij samen met zijn nieuwe vriendin en haar twee kinderen een kapitale villa betrekt. Aan mensen in zijn omgeving vertelt ie dat hij de woning heeft gekocht. Voor duizenden euro's laat hij de woning opknappen. Hij betaalt die rekeningen alleen niet…

  Door naar Wijchen en naar Den Helder

  Als men geld wil zien, wordt het Dennis te heet onder zijn voeten. Hij vertrekt naar de andere kant van het land. In Wijchen laat hij zijn oog vallen op een woning die hij wil kopen, maar eerst tijdelijk even wil huren. Het koopcontract wordt getekend. Dennis trekt in de woning, maar er wordt wederom niets betaald. Via een gerechtelijke procedure krijgen de huiseigenaren Dennis uit de woning.

  Het volgende woonadres wordt een vakantiepark. Ook hier blijft betaling van huurgelden uit. Als ook deze verhuurder Dennis de deur wijst, gaat hij richting Den Helder. De afgelopen jaren is Dennis vele keren verhuisd. Zijn dochter reist keer op keer met haar vader mee, om steeds weer opnieuw naar een andere middelbare school te gaan.

  Een web van leugens

  Na vele gedupeerden gesproken te hebben, blijkt Dennis H. al meer dan 20 jaar rond te bazuinen dat hij belangrijke uitvindingen heeft gedaan op het gebied van LED-verlichting en dat iedereen die hierin gelooft ook mee kan genieten met het geld dat ie hiermee verdient.

  We spreken met de zoon en beste vriend van een ondernemer die investeerde in de mooie verhalen van Dennis. Paul, de ondernemer die dacht te investeren in Dennis' bedrijf, raakte tonnen kwijt. Dennis vertelde dat hij grote deals had gesloten met toonaangevende bedrijven, maar tot een levering kwam het nooit. Met smoezen liet hij Paul steeds geld naar zichzelf overmaken. Dennis leidde daardoor een luxe leven.

  Na het overlijden van Paul werd zijn zoon pas echt duidelijk hoe gigantisch zijn vader voor de gek is gehouden door Dennis. Niet alleen Paul raakte geld door hem kwijt, ook andere ondernemers werden door Dennis om de tuin geleid en bleven berooid achter.

  Liefdesfraudeur

  Niet alleen ondernemers en verhuurders werden door Dennis opgelicht. Ook de vrouwen met wie hij een relatie aanknoopt, trekt hij financieel leeg. Vrouwen die, toen ze Dennis leerden kennen, vielen voor zijn zachte karakter, om er na verloop van tijd achter te komen dat Dennis ook een keerzijde heeft.

  De schulden stapelen zich op, deurwaarders weten de woningen van de dames te vinden. De vrouwen verhuizen ook menig keer. Eén van de ex-partners van Dennis leerde een gewelddadige kant van hem kennen. Dennis gaat door het lint als één van de vrouwen de relatie verbreekt en hij grijpt haar bij de keel.

  Hij wordt veroordeeld tot 11 maanden cel. Zijn ex, die getrouwd was met Dennis, is alles kwijt. Ze heeft tienduizenden euro's schuld en is bovendien haar woning en bedrijf kwijt. Omdat ze de schuldsanering
  niet in wil, betaalt ze zelfstandig alle schulden beetje bij beetje af. Haar verhaal is kenmerkend voor alle exen van Dennis.

  Confrontatie

  Alle benadeelden willen maar een ding: voorkomen dat anderen nog de dupe worden van Dennis H. Hij moet stoppen mensen op te lichten. Tijd om Dennis zelf aan te spreken en te vragen naar zijn reactie op de vele klachten aan zijn adres.

  We treffen hem bij zijn nieuwe vriendin in Alkmaar. Als we hem confronteren, vlucht hij een winkel binnen. Van de charismatische Dennis is dan ineens niets meer over.

 • Ook interessant