Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Complete uitzending 4 september

  Vanavond in de eerste van een nieuwe reeks Opgelicht!?!-uitzendingen onder meer aandacht voor wildwestpraktijken van malafide slotenmakers.

  Een actie van Opgelicht?! met de verborgen camera legt genadeloos bloot dat malafide slotenmakers vaak woekerprijzen rekenen wanneer ze ‘s avonds of ’s nachts een klant te hulp schieten. Al jarenlang stromen klachten over slotenmakers bij Opgelicht?! binnen, de teller staat inmiddels op 1400.

  In onze uitzending o.a. het schrijnende verhaal van een hulpbehoevende bejaarde vrouw die zichzelf buitensloot. Uiteindelijk werd er 10.000 euro van haar gestolen door twee slotenmakers die haar kwamen 'helpen'. Wie zijn die slotenmakers, die soms met behulp van intimidatie en bedreiging mensen in nood het vel over de oren trekken? Opgelicht?! confronteerde enkelen van hen met hun wandaden.

  Jeugdige bende autodieven gebruikt nep-app

  Een vrouw uit Rotterdam, die haar auto te koop had gezet op Marktplaats, ontsnapte ternauwernood aan een financiële ramp. Ze had zelf gezien dat jeugdige kopers 8.500,- euro via een bank-app naar haar hadden overgemaakt, dus gaf ze de auto mee. Terwijl handlangers van de kopers de wagen een dag later in het Drentse Tynaarlo wilden doorverkopen, was er echter nog geen cent op haar rekening bijgeschreven: De bank-app was nep. Gelukkig was Opgelicht?! de bende net te snel af.

  Opgelicht?! ontmaskert pinpasronselaar

  Opgelicht dook in de wereld van snel geld verdienen voor jongeren. Op social media kanalen als Instagram en Telegram verschijnen steeds vaker berichten van mensen die jongeren (18+) willen verleiden hun pinpas, pincode en bankrekening af te staan. Tientallen jongeren trappen erin. Opgelicht?! zag kans een afspraak te maken met zo’n pinpasronselaar, die de schrik van zijn leven kreeg toen hij geen argeloze jongere, maar een camera voor zijn neus zag.

 • Fragmenten