Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Budget-tatoeëerder verminkt lichamen met onafgemaakte tatoeages

  Eindelijk de tatoeage laten zetten waar je al zo lang van droomt, maar eigelijk het geld niet voor had. Dan klinkt de actie van Budget Tattoo uit Tilburg als muziek in de oren. Omdat de tatoeëerder Corné van de L. een nieuwe shop gaat openen, heeft hij een geweldige openingsactie. 48 uur tattoo-tegoed voor maar 350 euro. Dat klinkt als een uitstekende deal! Zou er misschien een addertje onder het gras zitten?

  Veel mensen uit Tilburg en omgeving maken gebruik van deze aanbieding. Gedupeerden vertellen aan Opgelicht?! dat Corné met zijn shop tatoeages mogelijk wil maken voor mensen met een kleine beurs.

  Tatoeëren in een omgebouwd schuurtje

  Van de L. is een thuis-tatoeëerder. In een omgebouwde schuur in zijn achtertuin heeft hij zijn tattooshop, en daar kunnen zijn klanten terecht. Via WhatsApp of Messenger onderhandelt hij met zijn klanten over de gewenste afbeeldingen en plant hij ook afspraken. Corné komt enthousiast over. Hij zegt jaren tattoo-ervaring te hebben en alles te kunnen maken. Dit trekt menig klant over de streep om bij hem een tegoedkaart te kopen. In 2019 int hij bij aardig wat klanten bedragen voor het zetten van een tatoeage. Corné geeft een tegoedkaart af, maar dan begint de ellende.

  Na de eerste grove lijnen van tatoeages komen de smoezen

  Corné gaat voortvarend aan de slag bij de eerste afspraak. Hij zet in grove lijnen de tatoeage op het lichaam. Na een uur of twee uur stopt hij ineens, en zegt het een volgende keer af te maken. Dit overkomt niet één klant, maar meerdere. Het maken van een nieuwe afspraak gaat problematisch. Steeds komt de tatoeëerder met een reden waarom de afspraak verzet moet worden. Zijn vader is ziek, zijn vader is overleden, dan is zijn schoonvader overleden, zijn dochter heel ziek, dan is het weer te warm om te tatoeëren, en ga zo maar door.

  Verminkte lichamen

  Zijn klanten, die allen aanbetalingen of zelfs volledige bedragen hebben betaald, blijven met een onafgemaakte tatoeage zitten. Er zijn zelfs klanten van Budget Tattoo die met een tatoeage op hun lijf zitten die niet netjes is. Zo heeft een man een boeddha laten zetten, maar mist de boeddha een voet. Eén vrouw liet een teken in haar nek zetten waarvan ze zelf zegt: 'mijn kinderen zouden het nog mooier getekend hebben'. De klanten van Budget Tattoo voelen zich verminkt. Ze verenigen zich in een groep op Facebook en eisen hun geld terug.

  Valse kaarten boksgala Badr Hari versus Rico Verhoeven

  Van de L. geeft helaas niet thuis als het om de klachten gaat. Eén klant kreeg haar geld terug, maar bleef wel zitten met slecht gelukte tatoeages op haar voet en nek. Onderzoek naar Van de L. leert ons dat hij meer mensen heeft opgelicht. Zo heeft hij gewerkt als bokstrainer bij een boksschool in Tilburg. Toen klanten van de school zich bij eigenaar Joey meldden, bleek de financiële ellende die Corné veroorzaakt heeft groter dan gedacht.

  Aan klanten van de boksschool verkocht Corné kaarten voor het boksgala van Badr Hari tegen Rico Verhoeven. Het bleken echter valse kaarten te zijn. Daarnaast inde hij contante bedragen in ruil voor shirtsponsoring. Boksschooleigenaar Joey wist echter van niets en stuurt Corné de laan uit.

  Ruim 200.000 euro schuld door eerder faillissement

  In 2014 wordt het schoonmaakbedrijf van Corné van de L. failliet verklaard. Als oorzaak verklaart hij afgeperst te zijn door medewerkers van een glazenwassersbedrijf. Het toen aanwezige kasgeld is steeds overgedragen. De klussen deed hij met behulp van medewerkers van een uitzendbureau. Het geld zou hij afgegeven hebben aan de afpersers. Het uitzendbureau werd echter nooit betaald.

  Later is Van de L. op deze reden teruggekomen, en verklaarde hij bij de curator dat de oorzaak van het faillissement te wijten is aan privéomstandigheden. Het bedrijf had een schuld van ruim 135.000 euro bij de fiscus, en daarnaast volgens Corné zelf voor zo'n 70.000 euro openstaande facturen.

  'Hij is een pathologisch leugenaar'

  Opgelicht?! spoort Corné op en spreekt hem aan op de vele klachten die bij de redactie bekend zijn. Corné erkent de klachten. De vele schulden zijn volgens hem ontstaan doordat hij geld van mensen heeft gebruikt om schulden bij anderen af te betalen. Zijn vrouw valt hem af door te zeggen dat hij een pathologisch leugenaar is. Corné knikt instemmend. Hij bevestigt dat hij heeft gelogen over het overlijden van zijn springlevende vader.

  Om van het liegen af te komen zou hij onder behandeling zijn bij de GGZ. Om uit de problemen te komen, heeft hij inmiddels een bewindvoerder. Hij roept tegen de gedupeerden dat de wijkagent en de bewindvoerder zijn financiële ellende zullen oplossen. Maar als we daar over beginnen, blijkt dat ook niet helemaal te kloppen. Hij erkent dat hij samen met zijn bewindvoerder tot een oplossing moet komen en moet uitzoeken hoe iedereen schadeloos gesteld gaat worden. We hopen voor de gedupeerden dat Corné deze keer wel woord houdt.

 • Ook interessant