Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • bestedealvooruwauto.nl veilt auto's aan eigen garages

  arrow-right-circle Bekijk complete uitzending

  Je auto verkopen voor een mooi bedrag, maar zonder auto bij de garage en minder geld dan afgesproken de deur uitlopen? Het overkwam gebruikers van bestedealvooruwauto.nl. Deze veilingwebsite van Glenn Groenendijk en Jordy Joppe belooft je binnen 24 uur een gegarandeerd bod voor je auto. Maar is dat bod gegarandeerd en van de hoogste bieder?

  Eigen garages

  Je auto verkopen kan via de website bestedealvooruwauto.nl. Via deze website wordt je auto bij meer dan 750 RDW-geregistreerde autohandelaren aangeboden. Althans, dat claimen ze. Vreemd genoeg blijkt de hoogste bieder keer op keer garage Your Next Car uit Loon op Zand of garage Jouw eerste auto uit Strijen te zijn. Veel van de gedupeerden vertellen dat ze al snel na het invoeren van de autogegevens gebeld worden. Niet verwonderlijk als je weet dat deze twee garages gerund worden door, juist, Glenn Groenendijk en Jordy Joppe.

  Dealerplein

  Naast bestedealvooruwauto.nl hebben de heren de website dealerplein.nl. Daarop zou elke handelaar zich kunnen inschrijven en volgens de gegevens van bestedealvooruwauto.nl zouden ook meer dan 750 RDW-gecertificeerde garages dat al gedaan hebben. Het is vreemd dat als Opgelicht?! inlichtingen inwint bij bekende garages, zij nog nooit van Dealerplein hebben gehoord. Als we een garage vragen zich in te schrijven, blijkt dit ook niet mogelijk. De website voert het Bovag-logo, maar Bovag geeft aan dat Dealerplein helemaal geen BOVAG-lid is. Wij vragen Glenn Groenendijk hoeveel garages zich hebben aangesloten, maar een aantal wil en kan hij niet noemen. Niet of het er wel meer dan 750 zijn of toch maar 2. Wel wordt na ons contact het aantal 750 weggehaald van de website. Nu kan maar liefst élke RDW-garage bieden.

  Algemene voorwaarden

  Wie zijn auto eenmaal verkocht heeft via bestedealvooruwauto.nl krijgt daar een bevestigingsmail van. Dan ben je dan al akkoord gegaan met de algemene voorwaarden, die standaard staan aangevinkt op de website. Pas na het telefoontje met het bod ontvang je een email, waarin ineens melding wordt gemaakt van annuleringskosten van maar liefst 15% van het afgesproken bedrag, exclusief BTW en met een minimum van 350 euro. Hoewel het hier koop op afstand betreft waar een wettelijke bedenktermijn op zit, is dit uitgesloten door de ongeziene, maar geaccepteerde algemene voorwaarden van bestedealvooruwauto. Onrechtmatig, want deze algemene voorwaarden zijn de klanten niet goed ter hand gesteld.

  Annuleringskosten

  Maar die voorwaarden worden er wel bijgehaald als je in de garage van de verkoop afziet. En dat willen nogal wat klanten, als zij na de proefrit van de garage ineens te horen krijgen dat er van alles aan de auto mankeert en ze er slechts een schijntje voor krijgen. Keer op keer horen wij klachten over auto’s die een schadeverleden zouden hebben, een tik in de motor, plotseling brandende lampjes en auto’s die ineens andere mankementen (zouden) vertonen. De auto is dan nog maar een fractie van de geboden prijs waard.Als de auto-eigenaar wil vertrekken om de auto te laten maken of simpelweg de auto daar niet meer wil verkopen, komen de annuleringskosten om de hoek.

  Wil je je auto niet verkopen, dan moet er worden betaald. Zo wordt er voor een BMW waar 6000 euro voor afgesproken was ineens nog maar 3000 euro geboden. Verkoopt hij de auto niet, dan zitten daar annuleringskosten van 960 euro aan vast. Nog afgezien van de taxatiekosten die gemaakt zouden moeten worden. Met een opsomming aan kosten die gemaakt zullen worden particulieren onder druk gezet hun auto achter te laten. De BMW wordt uiteindelijk voor 5450 euro verkocht, omdat er ook direct een auto aangekocht wordt. Volgens Your Next Car met olielekkage, een panoramadak dat niet werkt en meer dan 10 andere punten die moeten worden gerepareerd. Vreemd is het dat als wij bellen als geïnteresseerde koper, de garage vertelt dat de auto tip top in orde is, uitstekend onderhouden en er niets aan gedaan hoeft te worden door de garage. De auto staat dan te koop voor bijna 8000 euro.

  Intimidatie

  Een andere klant van bestedealvooruwauto.nl krijgt bij de garage te horen dat zijn Porsche een schadeauto is. De auto zal nooit goed verkocht kunnen worden en omdat de autobezitter niets gezegd heeft over het schadeverleden, zal hij een aantekening bij zijn naam krijgen als hij niet meewerkt aan de verkoop. Er wordt hem dan nog maar 4000 euro geboden in plaats van de afgesproken 10.000 euro.  Een paar dagen later staat de auto alweer te koop. Voor jawel: 10.000 euro. En als wij de auto natrekken blijkt er geen schadeverleden te vinden voor deze auto. Als wij bellen en ons voordoen als geïnteresseerde koper bevestigt de garage dat de auto schadevrij is.

  Recensies en bedreiging

  Wie zoekt op bestedealvooruwauto.nl of de garages Your Next Car en Jouw eerste auto komt wisselende recensies tegen. Veel negatieve recensies van mensen met wie Opgelicht?! ook in contact kan komen. Dat geldt niet voor de positieve recensies, die vooral op Google-reviews te vinden zijn. Opvallend is dat de positieve recensies zijn van mensen met Amerikaanse namen en gelikte foto’s. Als wij daarin duiken blijken het bekende acteurs en zangeressen te zijn van wie de foto’s misbruikt worden en die zogenaamd zo fijn zaken hebben gedaan met de bedrijven van Glenn Groenendijk en Jordy Joppe.

  Als wij Glenn Groenendijk vragen of deze recensies zijn gekocht, geeft hij aan zich niet bezig te houden met de positieve recensies. Wel met de negatieve. Dat weet ook een klant van Your Next Car die Opgelicht?! sprak. Nadat hij negatieve recensies schrijft omdat hij niet wordt geholpen zoals is overeengekomen, ontvangt hij een telefoontje. Hij herkent de stem van een van de medewerkers en die van eigenaar Glenn Groenendijk. Van Glenn is ook het nummer dat hem belt. Er wordt gekrijst: 'Dit is een bedreiging, nog een keer en ik stap in de auto en ik zoek je op!' De klant doet aangifte van bedreiging tegen Glenn. Groenendijk. Die reageert ook in de uitzending Opgelicht?! Hij geeft aan er niet trots op te zijn, maar zijn bedrijf te hebben verdedigd.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant