Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Beroepsoplichter Mart Vuik – 'Dirc' uit Rotterdam – slaat weer genadeloos toe

  arrow-right-circleShape Bekijk complete uitzending

  Eén van de mensen die het meest behandeld is in Opgelicht?! heeft weer toegeslagen! Mart Vuik leert via een datingsite een alleenstaande vrouw kennen. Hij gebruikt dit keer de naam 'Dirc' – met een c – en vertelt uit de omgeving Rotterdam te komen. Ook claimt hij dat hij een prachtige boerderij heeft. Allemaal onzin.

  Binnen de kortste keren lukt het Mart Vuik om de creditcard van z'n nieuwste slachtoffer mee te mogen nemen. Hiermee is hij naar Frankrijk vertrokken. Dit is voor hem sinds jaar en dag het toevluchtsoord. Hij spreekt dan ook vloeiend Frans, beweert er een loterij te hebben gewonnen en claimt tevens dat hij profvoetballer is geweest. Ook horen we vaak terug dat hij zegt bij de commando's te hebben gezeten. 

  Opgelicht?! krijgt lucht van het verhaal van de meegegeven creditcard en we besluiten in te grijpen. De vrouw in kwestie heeft tot dan toe nooit geweten met wie ze werkelijk te maken heeft gehad. De creditcard wordt meteen geblokkeerd. Helaas ontdekt Opgelicht?! dat er al meerdere familieleden met hem in contact zijn gekomen. En dat hij reeds vele duizenden euro's heeft buitgemaakt. 

  Voor zover ons bekend heeft hij zich na het blokkeren van de creditcard nooit meer laten zien. Weet u waar hij nu is, meld het dan
   

 • Ook interessant