Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Aannemer Firat maakt geen klus af

  arrow-right-circle Bekijk complete uitzending

  Om het hele jaar door van je tuin te genieten, kiezen veel mensen voor een overkapping in tuin. In een wildgroei van aanbieders hiervoor vind je ook klusjesmannen met een net iets betere aanbieding dan de rest. Als hij dan ook nog eens op korte termijn tijd heeft om de overkapping te plaatsen lijkt het de perfecte deal. 

  De mensen die Firat Madenoglu inhuurde voor deze klus dachten zo’n goede deal te maken. Via advertenties in verkoophoeken op Facebook biedt hij zijn acties en kortingen aan. Eindejaar-actie of korting omdat de voorraad verkocht moet worden, voor iedereen weet Firat een leuke prijs te maken. 

  Na het eerste contact is hij gelijk bereidt om langs te komen om de boel te komen opmeten voor de gewenste resultaat, alles is mogelijk. Tijdens het opmeten kan Firat ook gelijk een prijsindicatie geven, die later via e-mail wordt opgestuurd. 

  Omdat hij een startende ondernemer is vraagt hij aan iedereen een aanbetaling van ongeveer 40 procent, om het materieel vast te kopen. Al snel is dat bedrag niet genoeg en wordt er nogmaals om een kleine bijdrage gevraagd. De aannemer kan aan de slag.

  Afspraak maken verloopt stroef

  Als je later weer contact probeert op te nemen om een daadwerkelijke afspraak te maken voor het plaatsen van de overkapping begint het contact stroef te lopen. Hij is niet bereikbaar of laat helemaal niets meer van zich horen. 

  De mensen die wel een afspraak weten te maken, krijgen ook iedere keer een ander excuus te horen waarom hij toch niet langs kan komen. Zijn auto is stuk, de groothandel heeft niet geleverd en zelfs het excuus dat hij een ongeluk heeft gehad en dus niet kan klussen komt voorbij. Om dit te bewijzen gebruikt hij zelfs een foto van een totaal ander ongeluk.

  Kluswerk wordt prutswerk

  Bij tenminste twee gedupeerden komt Firat uiteindelijk langs om te klussen. Bij de één is het iets verder afgemaakt dan de ander, maar een complete overkapping wordt het nooit. Later blijkt ook dat die halve constructies niets waard zijn. Bij Roel regent het uiteindelijk harder onder de overkapping dan erbuiten. De klus afmaken doet Firat niet.

  Maandenlang proberen gedupeerden contact te krijgen met de klusjesman en iedere keer belooft hij langs te komen of het geld terug te geven. Maar van die beloftes komt nooit iets terecht. Weg is je aanbetaling. 

  Als Opgelicht?! na een speurtocht bij Firat uitkomt, zegt hij tegen dat het ‘niet gegaan is zoals het moet gaan’ en dat hij iedereen gaat terugbetalen. Of hij zich dit keer wel aan zijn woord houdt is de vraag.  

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant