Opgelicht?!

meer NPO...

 • Oplichter aangehouden en gestolen sieraden teruggevonden

  Oplichter aangehouden en gestolen sieraden teruggevonden

  De politie heeft een man opgepakt die een hoogbejaarde inwoonster van Nijkerk had beroofd door zich voor te doen als medewerker van Ziggo. De sieraden die de oplichter tijdens deze babbeltruc buitmaakte, zijn door de politie achterhaald.

  De man verscheen bij woning van het slachtoffer met het verhaal dat hij voor Ziggo werkte. Hij vertelde dat hij kwam controleren of de vrouw niet teveel betaalde voor haar abonnement.

  Briefgeld controleren

  Nadat de man zich naar binnen had gepraat, begon hij over de nieuwe briefjes van 50 euro. Hij maakte de vrouw wijs dat de oude biljetten niet meer te gebruiken zouden zijn. Toen de bewoonster daarop haar geld ging halen om dit te controleren, wist de man geld en sieraden van de vrouw te stelen.

  Succesvol politieonderzoek

  Toen de vrouw doorkreeg dat ze het slachtoffer was geworden van een babbeltruc, belde ze de politie. Die stelde direct een onderzoek in. De gestolen sieraden werden teruggevonden bij een juwelier in Amsterdam. Ook wist de politie een verdachte aan te houden. Zijn auto werd in beslag genomen met als doel het slachtoffer schadeloos te kunnen stellen.

  Bron: stadnijkerk.nl

  Reacties (*)

  Op de vernieuwde Opgelicht?! website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.
 • Ook interessant