Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Xander niet veel veranderd

  XS to XL incasso, een no cure no pay incassobureau dat gouden bergen belooft. Maar XS to XL is een term die we eerder hebben gezien. De man achter dit bedrijf is Xander S. en die kennen we van een verhaal uit 2009.

  Kapper

  Destijds was Xander een talentvolle kapper die helaas een gat in zijn hand bleek te hebben. Xander heeft in zijn hoogtijdagen niet alleen 5 kapsalons, maar koopt ook veel dure spullen. Hij verschijnt strak in het pak op zijn werk, rijdt in dure lease-auto's en koopt te dure spullen voor de salons. Het personeel wordt niet meer betaald en vraagt zijn faillissement aan. Xander probeert zich een plek te heroveren binnen de kappersbranche middels detachering. Kapperszaken kunnen via XS-Style topstylisten inhuren die tijdelijk werk verrichten. Ook dit bedrijf is geen lang leven beschoren.

  Niet veel veranderd

  Anno 2013 is wel duidelijk dat Xander niet veel veranderd. Hij geeft geld uit in het casino en neemt vlieglessen. Dat is te zien op zijn Facebookpagina. Hij laat het kappersvak voor wat het is en richt zijn pijlen op een andere branche. Het incassowezen. In Nederland kan en mag een incassobureau beginnen. Een incassobureau heeft, in tegenstelling tot een gerechtsdeurwaarder geen wettelijke grondslag.

  Lak aan regels

  Xander neemt het ook bij dit bedrijf het niet zo nauw met de regels. De taak van een incassobureau is om geld te innen bij de debiteur en het doorstorten bij de crediteur. Alleen gebeurt dat laatste vaak niet. Verder krijgen mensen veelvuldig te maken met bijvoorbeeld de medewerker Bernard Damen. Een gedupeerde kwam er achter dat ze niet met Bernard Damen maar met Xander zelf te maken had. Zodra ze de incasso-opdracht introk omdat ze het niet meer vertrouwde, stuurde hij haar een rekening voor reeds uitgevoerde werkzaamheden. Maar ook de debiteuren hebben het zwaar te verduren. Intimidatie, voortdurend telefonisch lastig vallen, dreigen met faillissementsaanvragen of een gerechtelijke procedures is het arsenaal van Xander. Xander is telefonisch voor veel mensen ook niet te bereiken en ook blijkt hij niet te zitten op de adressen die hij aangeeft op zijn websites, in mails en bij de KvK. Op de redactie stromen de klachten over dit bedrijf binnen. Reden voor Opgelicht?! om deze ex-kapper weer een bezoekje te brengen.

 • Ook interessant