Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Werkstraf voor Hugo S.

  De politie en het Openbaar Ministerie onderzochten de aangiften die tegen Hugo S. waren gedaan. Voor een aantal strafbare feiten diende hij zich op 17 februari 2015 te verantwoorden bij de Rechtbank in Assen.

  ij wordt ervan verdacht in 2012 een serre besteld te hebben, zonder deze te betalen. Ook liet hij door twee bedrijven zonneweringen en rolluiken installeren op zijn toenmalige huurwoning in het Drentse Borger. Betalen deed hij immers nooit. Die huurwoning liet hij vakkundig schilderen en behangen door een bedrijf uit Klazinaveen. De factuur bleef onbetaald. S. hing steeds dezelfde smoes op. Alle facturen zouden betaald worden met de grote erfenis die hij verwachtte.

  Het Openbaar Ministerie eiste een half jaar cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk, tegen de 32-jarige S. uit Schoonebeek. Ook moet hij van het OM aan twee bedrijven in totaal bijna 7000 euro schadevergoeding betalen.

  De advocaat van S. vroeg om vrijspraak, omdat het nooit de bedoeling van S. is geweest niet te betalen, maar dat hij in die periode niet met geld om kon gaan.

  Hugo S. ging met meerdere vrouwen tegelijk relaties aan, en lichtte deze vrouwen voor tienduizenden euro’s op. Het OM wilde hem voor deze strafbare feiten ook laten vervolgen, maar doordat de dagvaarding onduidelijk was, verklaarde de Rechtbank hem nietig. Mogelijk moet hij later alsnog voorkomen voor deze zaak.

  Op 3 maart 2015 deed de rechter uitspraak in deze zaak. De rechter heeft S. een lagere straf opgelegd dan het OM twee weken geleden eiste, omdat de rechtbank alleen flessentrekkerij bewezen acht. S. werd door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en het terugbetalen van 205 euro aan een benadeelde ondernemer. De andere gedupeerden moeten hun schade op hem proberen te verhalen via een civiele procedure.

 • Ook interessant