Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Vier jaar cel voor Truus W.

  Vier jaar cel voor Truus W.

  De 46-jarige Truus W. uit Almelo heeft vier jaar celstraf gekregen, waarvan één jaar voorwaardelijk, wegens oplichting van winkeliers, ideële organisaties en particulieren. Dat vonnis sprak de rechtbank in Almelo dinsdag uit.

  Het Openbaar Ministerie had ook vier jaar tegen Truus W. geëist wegens zo'n vijftig gevallen van oplichting. Met verzinsels wist ze geld, telefoons, witgoed en fietsen te bemachtigen, heeft ze ook toegegeven. De rechtbank vindt echter dat in de meeste gevallen strikt juridisch geen sprake was van oplichting, onder meer omdat ze geen valse naam heeft gebruikt. Wel heeft ze daarbij misbruik van het vertrouwen van mensen gemaakt.

  Naast de celstraf moet Truus W. ruim 7000 euro aan schadevergoeding betalen aan haar slachtoffers. Ze wordt meteen gevangen genomen. Mocht ze in hoger beroep gaan, mag ze dit niet in vrijheid afwachten vanwege recidive gevaar.

  De vrouw is in het verleden vaker veroordeeld voor oplichting. Ze zit momenteel nog een voorwaardelijke straf uit en heeft eerder tbs en therapieën ondergaan.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant