Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Veendammer aangehouden voor oplichting

  Een 46-jarige inwoner van Veendam is na een onderzoek door de politie door de Raadkamer van de Groninger rechtbank voor minimaal 90 dagen vastgezet. De man wordt verdacht van oplichting via zijn voormalig in Veendam gevestigd bedrijf in kunststof bouwmaterialen.

  Tegen de Veendammer is door achttien mensen uit het hele land aangifte gedaan. De gedupeerden bestelden onder meer kozijnen en serres bij de man, deden een aanbetaling, maar kregen niets geleverd. Ook een leverancier deed aangifte tegen de ondernemer.

  De Groninger politie startte in 2007 een onderzoek naar de praktijken van de man nadat de eerste meldingen over mogelijke oplichting waren binnen gekomen. De ondernemer vertrok tijdens het onderzoek naar het buitenland. Tegen hem werd vervolgens een Europees arrestatiebevel uitgegeven. De Veendammer werd eind november in Zuid-Frankrijk door de Franse politie bij toeval aangehouden. De man werd begin december uitgeleverd.

  Bron: Politie

  Tijdens de verhoren gaf de ondernemer toe dat hij zijn verplichting tegenover zijn klanten niet was nagekomen. Volgens hem had hij echter niet de bedoeling gehad om de mensen op te lichten. Naar zijn zeggen was hij in gebreke gebleven omdat hij zijn financiële verplichtingen tegen de leveranciers van de materialen niet kon nakomen.De politie heeft in het onderzoek ook de echtgenote van de man als verdachte gehoord. Zij is na het verhoor op vrije voeten gesteld. Op basis van de aangiftes is door de Veendammer zo’n 85.000 euro aan aanbetalingen in eigen zak gestoken.

 • Ook interessant