Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse e-mail iTunes bevat mogelijk malware

  De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een valse e-mail uit naam van iTunes. Het lijkt erop dat hier sprake is van malware. Wie op de link in het bericht klikt, krijgt namelijk een .zip-bestand met daarin een HTML-bestand aangeboden.

  iTunes-accountDe mail, met het onderwerp 'update uw rekening', stelt dat binnen 48 uur het account vervalt als de ontvanger niet snel stappen onderneemt om zijn iTunes-account actief te houden. Daarvoor moet er worden geklikt op een link. Doe dit niet! Deze link verwijst naar een .zip-bestand met daarin een HTML-bestand. Uiteindelijk komt u op een andere pagina terecht. Hieronder kunt u bekijken hoe die site eruit ziet. Overigens staat de mail vol met taalfouten. Gebrekkig Nederlands is een van de kenmerken van een valse e-mail.

  Negeer altijd de links in ongevraagde mails of berichten waarvan u de afzender niet kent. Heeft u deze mail ook gekregen? Verwijder het bericht of stuur de mail door naar valse-email[at]fraudehelpdesk[dot]nl.Voorbeeld:-------- Oorspronkelijk bericht --------Van: [email protected] Datum:24-01-2014 20:58 (GMT+01:00) Aan: Onderwerp: update uw rekening

  Account informatie iTunes :

  Hallo,Informeren wij u dat uw iTunes-ID gebeurt te vervallen in minder dan 48 uur.Het is noodzakelijk om een audit van uw informatie aanwezig is, anders wordt uw ID zal worden vernietigd.

  Het is heel eenvoudig:* Download het bijgevoegde formulier en open een venster om een ??veilige browser.* Eenmaal geopend, wordt u voorzien van stappen om uw toegang te herstellen en volg de instructies.

  Werk accountgegevens, is belangrijk omdat het helpt ons om tevoorkomen dat fraudeurs uw informatie stelen.groet

  Voorbeeld pagina:Bron: www.fraudehdelpdesk.nl

  Gerelateerd

 • Ook interessant