Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Update Peter M.

  In 2007 besteedden we al aandacht aan Peter M. Destijds had de Brabander een bedrijf in asbestverwijdering. In zowel Nederland als België worden werknemers, uitzendbureaus en leveranciers gedupeerd. Maar daar is het niet bij gebleven.

  BVIn 2012 heeft M. ineens een bedrijf in zonnepanelen, Solar Brabant BV. Het bedrijf was een eenmanszaak op naam van zijn vriendin, maar deze eenmanszaak wordt in mei 2012 omgezet naar een BV. Een veiliger rechtsvorm, als bestuurder ben je immers niet meer direct hoofdelijk aansprakelijk. De BV is echter geen lang leven beschoren. Ruim drie maanden na de oprichting gaat het bedrijf met een schuldenlast van 400.000 euro failliet. Onder de schuldeisers zijn leveranciers van zonnepanelen, uitzendbureaus, hotels en installatiebedrijven. Bedrijven die stuk voor stuk met lege handen staan, terwijl ze werkten aan grote opdrachten voor Solar Brabant. Geld zou er dus moeten zijn.Hetzelfde business-modelRuim twee weken nadat Solar Brabant BV failliet ging, is de ondernemer M. alweer herrezen uit het as van het faillissement. Hij heeft Solar Systems International opgericht. Het is geen BV, want dat kan niet als je nog in de afwikkeling van een faillissement zit. Dit keer heeft hij een CV, met als vennoot een Engelse Limited. De gevolmachtigde namens deze vennoot is, uiteraard, Peter M. Twee weken na zijn faillissement gaat hij verder in dezelfde bedrijfstak, in hetzelfde pand en met hetzelfde business-model: niet betalen.

  Wederom krijgen verschillende leveranciers en personeel niet betaald. Komen ze om hun geld vragen, dan worden ze niet zelden bedreigd. M. lijkt nog niets veranderd in de afgelopen jaren. Ook Solar Systems International lijkt richting een faillissement te gaan, maar M. heft het bedrijf gewoonweg op.

  Pech

  M. zelf heeft verder geen officiële vaste woon- of verblijfplaats. In anderhalf jaar tijd als zelfstandig ondernemer in de zonnepanelen, maakt M. voor tonnen aan schulden. Als je geld tegoed hebt van Solar Systems, ja, dan heb je pech, want dat bestaat niet meer. En zo denkt M. wederom de dans te ontspringen.

  Opgelicht?! benadrukt dat de horecaonderneming die in het item in beeld wordt gebracht op geen enkele wijze betrokken is bij de praktijken van de heer M. Er is geen enkel verband tussen de horecaonderneming en de heer M. De heer M. is daar sinds geruime tijd niet meer gesignaleerd en ook niet meer welkom.

 • Ook interessant