Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Update Hans S.

  Kantoor Mr. Koster en Partners, een in Den Haag gevestigd kantoor voor juridische dienstverlener, is ondanks de vorige uitzendingen van Opgelicht nog steeds actief. Achter de heer Koster gaat een heel ander persoon schuil, namelijk Fokke Johannes S. Sinds 2008 heeft Opgelicht meerdere keren aandacht besteed aan dit heerschap.

  Hans S., de doodgewone schipperszoon uit Groningen schermt met imponerende titels maakt zijn slachtoffers nog steeds met ingewikkelde trucs geld afhandig. Het heeft zelfs zo ver moeten komen dat er een vereniging in zijn naam is opgericht, te weten Vereniging Gedupeerden S.

  Nieuwe slachtoffers

  Sinds onze uitzendingen heeft S., ook wel beter bekend als 'de tovenaar', weer nieuwe slachtoffers gemaakt. Nathalie is een van hen. Na haar faillissement komt ze via via in contact met ene Koster uit Den Haag. Nathalie vertrouwt blindelings op het charmante, goed geklede heerschap. Ze maakt 7500 euro over naar zijn rekening en overhandigt hem hetzelfde bedrag contact tijdens verschillende ontmoetingen in een Haagse hotellobby.

  Op een gegeven moment komt ze erachter dat ze niet te maken heeft met mr. Koster, maar met Hans S. Tijd om hem in zijn woonplaats te ontmaskeren. Het gesprek tussen Nathalie en S. is via een verborgen camera te volgen. In het gesprek wordt Koster, ofwel S. ontmaskerd en Opgelicht?! doet er nog een schepje bovenop door hem buiten aan te spreken over zijn acties van de afgelopen jaren.

  Krant

  Na de verborgen camera actie en confrontatie van Opgelicht?! stuurt Nathalie S. nog een mail waarin ze hem duidelijk maakt dat ze nog meer media zal aanschrijven indien ze niet haar geld terugkrijgt. Dit had ze, naar eigen zeggen, beter niet kunnen doen, want er verschijnt opeens een artikel in een landelijke krant waarin Nathalie onder meer in verband wordt gebracht met een criminele organisatie. Ze mailt ons met het vermoeden dat S. de bron is van dit artikel en onderzoek van Opgelicht?! levert ook geen andere bronnen op. De verklaring van Nathalie over het artikel is eveneens op deze pagina te vinden.

  Arrestatie

  Tot groot genoegen van alle gedupeerden wordt Hans S., na een langdurig onderzoek van politie en justitie op 1 maart 2011 gearresteerd op verdenking van fraude en meer in het bijzonder verduistering oplichting. Na een paar dagen werd bepaald dat het voorarrest met 14 dagen is verlengd. Op 15 maart is dit voorarrest wederom verlengd. In dit geval met 30 dagen. Ook op 11 april is het voorarrest van S. verlengd met 60 dagen.

  Het verzoek van S. om het proces in vrijheid af te wachten, is door de rechtbank verworpen omdat de maatschappelijke belangen zwaarder wegen dan zijn vrijheid.

  Opvallend in deze zitting was dat de rechtbank zich tot de Vereniging Gedupeerden S. wendde en ze bedankte voor hun aanwezigheid in grote getale in de rechtszaal.

 • Ook interessant