Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Straf Francis Z.

  Francis Z. veroordeeld tot twee jaar cel

  De Almeerse oplichter Francis Z. (36) is donderdag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook bepaalde de rechtbank in Lelystad dat het vonnis in een landelijke krant wordt geplaatst.

  In een advertentie op kosten van Z. wordt zijn naam genoemd. Ook wordt erin vermeld waarvoor hij is veroordeeld. De rechtbank wil hiermee de maatschappij beschermen tegen Z. Deze maatregel komt zelden voor in Nederland, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Dat eiste twee weken geleden 4,5 jaar celstraf en openbaarmaking van de uitspraak in landelijke media.

  Volgens het OM heeft Z. minstens dertien bedrijven en personen opgelicht voor honderdduizenden euro's. De rechtbank sprak hem echter op enkele punten vrij. Verder noemden de rechters zijn verklaringen 'leugenachtig en niet geloofwaardig'. 'Hij heeft mensen op zeer afkeurenswaardige wijze geld afgetroggeld.'

  De rechtbank rekent het hem zwaar aan dat hij geen rekening heeft gehouden met de gevoelens van de slachtoffers. Twee van hen moet hij in totaal 14.330 euro terugbetalen. Er lopen nog civiele zaken tegen hem.

  Bron: ANP

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant