Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Stichting Kinderboerderijen Nederland waarschuwt voor oplichter

  De afgelopen dagen is de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) door verschillende particulieren en bedrijven getipt dat zij telefonisch benaderd zijn 'namens de Stichting Kinderboerderijen'.

  Het zou gaan om een telefonische inzamelingsactie /advertentiewerving waarbij er gebeld wordt door een man die zich uitgeeft als 'Karel (of John) van Heemskerk' betreffende een landelijke campagne voor het steunen van kinderboerderijen.

  De stichting wil benadrukken dat deze telefoontjes niet bij de SKBN vandaan komen. Maak dan ook géén geld over of doe toezeggingen. Informeer eerst goed wie u aan de telefoon heeft en voor welke organisatie en welk doel het geld bedoeld is.

  Meldingen

  De meldingen komen met name uit Noord-Holland (Haarlem, Zaanstreek, Den Helder e.o.) Om aangifte te doen, hebben wij zoveel mogelijk (concrete) gegevens nodig, zoals een telefoonnummer of rekeningnummer. Mocht hij u dergelijke gegevens hebben verstrekt, wilt u dit dan doorgeven?

  Particulieren kunnen gebruik maken van het contactformulier op de website van de SKBN. Bedrijven kunnen dit doen via het Steunpunt Acquisitiefraude.

  Collectes aan de deur

  Ook als er iemand aan de deur collecteert namens de 'Stichting Kinderboerderijen' willen wij u adviseren geen geld te geven. De SKBN houdt geen collectes langs de deuren. Plaatselijke kinderboerderijen doen dit vaak wel! U kunt bij uw gemeente het collecte-rooster opvragen om na te gaan wie er in uw gemeente mag collecteren.

  De SKBN betreurt het dat iemand misbruik maakt van de naam 'kinderboerderijen'.

  Bron: skbn.net

 • Ook interessant