Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Stichting ALS doet aangifte tegen ex-directeur

  Stichting ALS doet aangifte tegen ex-directeur

  De Stichting ALS doet aangifte tegen voormalig directeur Eric N. De begin dit jaar ontslagen directeur wordt verdacht van diefstal.

  N. zou bijna een ton van het geld dat bedoeld was voor de organisatie, op zijn eigen rekening hebben overgemaakt. Nadat de stichting daar achter kwam, stortte hij het geld terug. Nu zou het geld echter afkomstig zijn van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, waar hij destijds penningmeester was.

  Woensdag bracht de stichting die zich inzet voor mensen met de dodelijke spierziekte naar buiten dat N. 9 maanden daarvoor was ontslagen. Toen werden juridische stappen nog overwogen, donderdag laat de Stichting ALS op de website weten alsnog aangifte te doen.

  'Stichting ALS heeft de gang van zaken rond de poging van verduistering van haar oud-directeur juridisch uitvoerig laten onderzoeken. Dit onderzoek heeft zich ook uitgestrekt tot de actuele gebeurtenissen, waaronder de publieke verklaringen van de ontslagen oud-directeur', schrijft de stichting. N. verklaarde woensdag tegen RTL Nieuws dat hij zelf naar de raad van toezicht is gegaan om de zaak op te biechten. Hij schrijft dat hij het geld heeft terugbetaald en vrijwillig is opgestapt.

  De diefstal bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek werd in april ontdekt en de organisatie is nu nog steeds bezig het geld terug te vorderen, zei stichtingssecretaris Herman Masthoff donderdag. De organisaties hebben nauw overleg met elkaar.

  Bron: ANP

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant