Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Serge van der Wulp weet van geen ophouden

  Serge van der Wulp weet van geen ophouden

  Serge van der Wulp is voor Opgelicht?! een oude bekende. Reeds twee maal eerder besteedden we in een uitzending aandacht aan deze heer. In deze update het opmerkelijke verhaal van een vader en een dochter uit Canada die naar Nederland komen om van der Wulp hier achter de tralies te krijgen.

  Serge heeft, sinds Opgelicht?! kennis met hem maakte, een spoor van vernieling achtergelaten. De gladde charmeur zit de afgelopen jaren meerdere straffen uit voor oplichting. Zodra hij vrijkomt, pakt hij de draad weer op.

  Leugen

  Je bent 23 en gaat bijna studeren. Maar voordat je aan de studie begint, ga je een paar maanden reizen door Europa. In de trein, reizend door Nederland, kom je de man van je dromen tegen. Je brengt tijd met hem door en je zit op een roze wolk. Maar dan kom je er achter dat alles, maar dan ook echt alles gebaseerd is op één grote leugen.

  Kayleigh Gildart, een 23-jarige Canadese, wordt in oktober 2010 verliefd op de 36-jarige Serge, met wie ze twee maanden samenwoont in een huis in Scheveningen. Serge neemt de benen en laat Kayleigh berooid achter. Hij heeft het geld van de erfenis van haar moeder, ruim 20.000 euro, ingepikt. Geld waarmee Kayleigh zou gaan studeren in Nederland.

  Arrestatie

  Tijdens een bezoek aan haar familie in Canada beseft Kayleigh pas precies wat haar de afgelopen maanden overkomen is. Samen met haar vader besluit ze op eigen houtje naar Nederland te komen om Serge aan te houden en over te dragen aan de politie. Eenmaal aangekomen op Schiphol blijkt Serge voor de Marechaussee niet te vinden. Kayleigh en haar vader gaan dan maar zelf op zoek naar hem. Als ze Serge eenmaal gevonden hebben, weten ze hem door een list mee te krijgen naar de Marechaussee. Daar wordt hij gearresteerd en overgedragen aan het OM te Rotterdam. Daar blijkt dat hij bij het CJIB nog openstaande boetes heeft en wordt daarvoor overgebracht naar een penitentiaire inrichting in Nederland.

  Ervaringen delen

  Vlak voor de uitzending komt Opgelicht?! in contact met nog een ander meisje. Een Nederlands meisje dat in de periode dat Kayleigh een relatie had met Serge, ook een relatie met hem had. Het meisje kwam er deze week achter dat Serge die zich bij haar Serge Servaas Jansen noemde, niet is wie hij zei. Behalve veel emotionele schade, heeft Serge haar voor 6000 euro opgelicht. Zowel Kayleigh als het Nederlandse meisje wilden contact met elkaar om hun ervaringen te delen. Daar heeft Opgelicht?! voor gezorgd.

 • Ook interessant