Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Schriftelijke verklaring G. J. te R.

  Naar aanleiding van de uitzending van 8 februari 2011 heeft de redactie G. J. te R. schriftelijke vragen voorgelegd. Hieronder leest u zijn reactie.

  Cliënten

  “Ik zal niet zeggen dat er vanuit mijn kant nooit fouten zijn gemaakt bij cliënten, maar zoals u wellicht zelf ook weet ben ik afhankelijk van de aanlevering van gegevens van cliënten."

  Te R. vervolgt: ”De heer Meijer is geen cliënt van mij geweest aangezien de heer Meijer reeds failliet was op het moment dat hij in mijn praktijk kwam. De heer Meijer vroeg vervolgens dingen van mij die je als belastingadviseur niet kan en mag verrichten waardoor ik geen zakelijk relatie met hem ben aangegaan.”

  Te R. vraagt aan de redactie of wij hem naam en toenaam kunnen geven van de klachten zodat hij onderbouwt en inhoudelijk kan reageren.

  Chaotisch opgeslagen administraties

  In zijn reactie schrijft Te R. verder over onze vraag over chaotisch opgeslagen administraties: “Zoals veel van mijn voormalig cliënten hebben geweten was mijn kantoor te klein om alles op te slaan. Hiervoor heb ik een deugdelijke opslagplaats gevonden. Wat u precies bedoelt met chaotisch is mij niet geheel duidelijk. Zoals de gegevens zijn aangeleverd zijn ze ook opgeslagen.”

  BTW-teruggave

  Over het storten van de BTW-teruggave op de rekening van G. J. te R. zelf i.p.v. de belastingplichtige, zijn cliënten dus, verklaart hij het volgende:

  “Het feit dat deze teruggaven aan mij zijn toegekomen ligt in het feit dat de cliënten hun rekeningen over een grote periode niet hadden betaald. Een akte van cessie ligt aan deze teruggaven ten grondslag.”

  Nieuwe kans

  Volgens G. J. te R. heeft bureau Ten Donkelaar hem nooit een kans gegeven om uit de problemen te komen: “Zij wilden een samenwerking met mij aangaan om zodoende gezamenlijk de markt te betreden. Een geschil over een loon-dienstverband c.q. toetreding tot vennoot heeft ons doen besluiten de samenwerking te beëindigen”.

  G. J. te R. zegt over zijn dienstverband bij TOMA fiscale dienstverlening het volgende: “Ik heb niet onder de naam TOMA fiscale juristen mij als belastingadviseur uitgegeven. Ik heb een baan geaccepteerd in die periode als belastingadviseur bij het bedrijf TOMA fiscale juristen.”

  Fouten

  Aan het einde van zijn verklaring zegt te R. het volgende: ”Tot slot wil ik hierbij graag opmerken dat ik niet beweer dat er geen fouten van mijn kant zijn gemaakt in de laatste jaren van mijn bedrijf. Echter er zijn een aantal personen die gebruik maken van deze situatie en die plotseling alles mijn kant opschuiven.” (…) “Pas nu krijg ik te horen dat ik onrechtmatig zou hebben gehandeld. Er zijn mensen actief die doelbewust mij proberen in een kwaad daglicht stellen.”

  G. J. te R. eindigt zijn verklaring als volgt:”Indien mensen aanwezig zijn in uw programma waarbij ik daadwerkelijk fouten heb gemaakt zal ik dit absoluut toegeven aangezien er ook fouten door mij zijn gemaakt. Hiervoor loop ik momenteel ook bij diverse instanties, zodat dit soort dingen niet weer gebeuren.”

 • Ook interessant