Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Remco M. staat terecht voor nepvakanties en raamfolies

  Remco M. staat terecht voor nepvakanties en raamfolies

  Op 13 november 2018 stond ondernemer Remco M. uit Breukelen voor het hekje van de meervoudige strafkamer. Morgen hoort hij de uitspraak. Er hangt hem een celstraf boven het hoofd van zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Het OM verdenkt hem van oplichting, tweemaal valsheid in geschrifte en bedrieglijke bankbreuk.

  Nepbeleggingen

  Dertien jaar lang hebben de slachtoffers van Remco M. op hun recht gewacht. Kleine beleggers betalen jarenlang tienduizenden euro's voor een Turks vakantiepark genaamd 'Amphora Village', dat Remco M. compleet uit zijn duim zuigt. Het geld voor deze beleggingen leenden ze via Triangle Finaciële Diensten, een bedrijf van Remco M. Dankzij het uitgebreide dossier van Opgelicht?! startte het OM een onderzoek. Maar de zaak liep zoveel vertraging op dat deze feiten inmiddels verjaard zijn.

  Fake-leningen

  Toch hoort Remco M. morgen de uitspraak over de zaken die hij vlak daarna pleegde. Via zijn bedrijf Sun Efficiency konden zijn klanten ook geld lenen voor dure raamfolies die zogenaamd enorm veel energie zouden besparen.

  Kopers tekenden een contract, maar sommigen sloten hiervoor een lening af zonder dat ze het wisten. Remco M. en zijn moeder kopieerden hun handtekeningen van het contract en fraudeerden hiermee bij twee banken. De zonnefolies werden ook nooit door M. geleverd.

  Als Opgelicht?! op de stoep staat geeft moeder M. niet thuis en trekt Remco M. een sprintje van zijn bolide naar de voordeur. Ook Remco’s moeder hoort haar straf morgen van de rechter: haar wordt valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant