Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Rechtbank heropent onderzoek naar Sem van N.

  Het onderzoek in de strafzaak tegen Sem van N. wordt heropend door de rechtbank Oost-Brabant. De vermeende Markplaatsoplichter, die vorig jaar te zien was in een uitzending van Opgelicht?!, komt hierdoor vrij.

  Van N. moest dinsdag voor de rechter verschijnen. Het onderzoek op de zitting was echter onvolledig, omdat de rechtbank niet alle vorderingen van Bureau Slachtofferhulp had ontvangen. Na de inhoudelijke behandeling van de zaak op 29 juli bleek namelijk dat nog 21 andere benadeelde partijen vorderingen hadden ingediend.

  Niet op tijd verstrektDe betreffende vorderingen zijn in maart en mei van dit jaar bij Bureau Slachtofferhulp van het Openbaar Ministerie binnengekomen, maar dus niet op tijd verstrekt aan de rechtbank en de advocaat van de verdachte. De rechtbank vindt het belangrijk om alle vorderingen te behandelen en heropent daarvoor de zaak.

  VrijVan N. komt door deze tussenuitspraak op vrije voeten, omdat de rechtbank niet verwacht dat een mogelijke celstraf langer zal zijn dan de tijd van zijn voorlopige hechtenis. Hij zat sinds augustus vorig jaar vast.

  Tientallen personen opgelichtVolgens het Openbaar Ministerie maakte van N. zich tussen oktober 2012 en augustus 2013 schuldig aan oplichting van tientallen personen via onder meer Marktplaats.nl. Ook zou hij iemand hebben mishandeld en papieren hebben vervalst.

 • Ook interessant