Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Reactie Erik G.

  In de uitzending van 21 februari 2012 beloofde Erik G. een website/e-mailadres te openen om klachten van gedupeerden in behandeling te nemen.

  Na onze uitzending krijgen we diverse e-mails van nog meer gedupeerden. De meeste personen die we spreken hebben in het verleden te maken gehad met de auditietrucs van G. Er is echter ook een e-mail van Jasper Brink van Yapp TV – en Videoproducties. Jasper heeft een rekening gekregen van het NRC voor een paginagrote advertentie. Vreemd, want Jasper heeft nooit een advertentie geplaatst. De advertentie blijkt vrij snel te herleiden; G. heeft een foto van zichzelf erbij geplaatst met als ondertitel ‘Erick Overveen’. Daarnaast wordt het bedrijf Citizen Media genoemd, wat verrassend genoeg op naam staat van Erik G. Jasper Brink hoeft de advertentie à 4760 euro uiteindelijk niet te betalen, omdat het overduidelijk om oplichting gaat.

  Fictie of realiteit?

  Halverwege januari worden wij getipt, Erik G. is onder zijn dj-naam ‘Erick Overveen’ een aantal keren te gast geweest bij een radioprogramma in Aalsmeer. De eerst volgende radio-uitzending gaan we er naar toe en inderdaad, G. zit in de ether. We nemen samen met Erik plaats in de kantine en beginnen aan ons gesprek. In dit gesprek maakt hij. ons duidelijk dat de aantijgingen hem helemaal niets doen. Erik blijft stoïcijns en beweert dat hij zich niet uitgeeft voor iemand anders. Hij gaat een boek schrijven waarin hij alles uit zal leggen. Hij geeft aan dat tussen fictie en realiteit een hele dunne scheidingslijn zit voor schrijvers en hij misschien wel een schrijver is die moeite heeft om fantasie en werkelijkheid uit elkaar te houden. G. beweert dat er geen klinkklare bewijzen zijn en wil er ook niet verder op ingaan. Hij zegt letterlijk: ‘Alles wat ik zeg kan immers tegen mij worden gebruikt.’ Hij wil nog kwijt dat de burgerlijke moraal hem echt helemaal niets interesseert. Wél is G. bereid om een website te openen zodat mensen met klachten hem kunnen benaderen.

  Het e-mail adres waar Erik op te bereiken is: [email protected] en hij vraagt gedupeerden voor 1 maart 2012 contact op te nemen.

  Wij adviseren gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen. Mocht de politie zeggen dat aangifte doen niet mogelijk is, kun je refereren aan onze uitzending. De politie is altijd verplicht een aangifte op te nemen.

  Erik G. plaatste op zijn blog een reactie op onze uitzending van 21 februari 2012.

 • Ook interessant