Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie zoekt slachtoffers oplichting kaartjes North Sea Jazz

  Politie zoekt slachtoffers oplichting kaartjes North Sea Jazz

  De politie in Rotterdam zoekt mensen die slachtoffer zijn geworden van oplichting met valse toegangskaartjes voor North Sea Jazz.

  Agent zelf slachtoffer

  De zaak kwam aan het rollen toen een agent van de politie in Rotterdam op 13 juli een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhield, nadat deze in privétijd zelf slachtoffer geworden van een oplichter. Het slachtoffer had eerder te koop gezette toegangskaartjes voor het North Sea Jazz op internet gevonden en had met de verkoper contact opgenomen. Het slachtoffer en de verkoper spraken een locatie in Rotterdam af om tot de verkoop over te gaan. De kaartjes zagen er echt uit en de prijs was normaal, maar op 12 juli bleek aan de kassa van Ahoy dat de kaartjes vals waren.

  Aangehouden in privétijd

  Het slachtoffer fietste een dag later in privétijd door het Zuiderpark en zag ter hoogte van Ahoy de verkoper. Hij aarzelde niet en belde zijn collega’s om de man aan te laten houden. Nog voordat geüniformeerde agenten ter plaatse waren, fietste de verdachte nietsvermoedend weg. Het slachtoffer besloot de man niet te laten gaan. Hij fietste hem achterna, identificeerde zich als politieagent en hield de man op de Vaanweg zelf aan.

  Aangifte doen

  Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat mogelijk tientallen mensen de dupe van deze oplichter zijn geworden, maar (nog) geen aangifte hebben gedaan. De politie roept hen op alsnog aangifte te doen.

  Bron: politie

 • Ook interessant