Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Persoonlijk verhaal Toos Schols

  Toos Schols is een patiënte die vele operaties ondergaat vanwege een medische fout. Cor Buurman krijgt een bed toegewezen op haar kamer. Hij legt al snel contact met haar en is heel joviaal tegen haar familie, in het bijzonder haar dochter Astrid Dieltjes. Toos en Astrid vertellen in de studio over hun situatie.

  Door medische fout in rolstoel

  Toos legt uit dat ze wegens een medische fout in een rolstoel is beland. Ze zal weer kans hebben om te kunnen lopen als ze een bijzonder dure operatie in Amerika ondergaat. Dochter Astrid heeft hiervoor een stichting opgericht. Via de website zamelt de familie geld in voor de operatie Ze hebben € 55.000,- nodig.

  Sponsorgeld

  Cor Buurman schept op tegen dochter Astrid over belangrijke relaties en contacten die hij zou hebben. Hij zou met deze buitenlandse contacten voor het benodigde sponsorgeld konden zorgen. Bovendien beweert Buurman dat hij een hoge functie in de Tilburgse gevangenisdirectie heeft. De familie gelooft hem, omdat hij veel over het reilen en zeilen in de gevangenis lijkt te weten.

  Google

  Als Astrid Dieltjes de naam van Buurman googled, komt ze er achter dat Buurman's verhalen luchtkastelen zijn. Toos Schols is diep teleurgesteld, ze heeft al haar hoop op de operatie gezet.

  Ontdekking

  Kort na de ontdekking wordt Buurman verwijderd uit het Elisabeth ziekenhuis. Hij stapt onmiddellijk op de trein en meldt zich twee dagen later bij het Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam, opnieuw met een “herseninfarct”. Opgelicht?! zoekt hem daar op.

 • Ook interessant