Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor oplichting per telefoon vanuit Italië!

  Pas op voor oplichting per telefoon vanuit Italië!

  Pas op voor oplichting via telefoontjes uit Italië! De Fraudehelpdesk waarschuwt hiervoor. Wees dus extra alert als u 0039, het landnummer van Italië, in uw scherm ziet staan.

  Heeft u een gemiste oproep van een 0039-nummer, bel dan niet terug! U bent waarschijnlijk benaderd door oplichters, die hopen dat u terug belt, omdat ze daar geld aan verdienen. Als u terugbelt, wordt er een bandje gestart, waardoor het lijkt alsof de telefoon alleen maar overgaat, maar dan bent u al verbonden met een duur betaalnummer.

  OPTA

  De OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, waarschuwt voor dit soort telefoontjes, maar kan er niet tegen optreden, omdat het om buitenlandse nummers gaat.

  Er zijn ook gevallen bekend, waarbij er niet meteen wordt opgehangen, maar waarbij bijvoorbeeld een Italiaanse vrouw uit naam van een Italiaanse firma aanbiedt gratis producten op te sturen. Later zou ze nog eens terugbellen om te vragen hoe de producten bevallen. Een melder die dit is overkomen, heeft inmiddels tientallen telefoontjes uit Italië gehad, van meerdere nummers. Als er wordt opgenomen, is er geen reactie.

  Ook op ons forum zijn de telefoontjes uit Italië onderwerp van gesprek.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant