Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor e-mails over neploterij!

  Pas op voor e-mails over neploterij!

  Heeft u een e-mail gekregen van Administracio De Loteries No 1 dat u geld heeft gewonnen? Negeer deze mail, want dit is loterijfraude, een vorm van advance fee-fraude.

  IdentiteitsfraudeIn het bericht staat dat de ontvanger meedoet aan het Loterij Internationale Promotie Programma. Er wordt zelfs een nummer van een loterijbriefje genoemd. De ontvanger van de mail is de gelukkige winnaar van ruim € 900, -. Om dit geld in handen te krijgen moet er voor 12 december 2013 een formulier met persoonlijke gegevens worden opgestuurd. Doe dit niet. De fraudeurs kunnen deze informatie gebruiken om identiteitsfraude te plegen.

  Ook is het bij deze vorm van fraude mogelijk dat criminelen vragen om vergoedingen te betalen voor bijvoorbeeld belastingen, juridische kosten en bankkosten. Ze beloven daarna de niet-bestaande winsten uit te keren.

  Tips

  • Ga niet in op brieven, e-mails of sms'jes over loterijen: gratis loterijen bestaan niet: je kan nooit een prijs winnen als je geen lot hebt gekocht.
  • Betaal nooit om een prijs in ontvangst te kunnen nemen: geen enkele rechtmatige loterij zal hierom vragen.

  Heeft u zo'n e-mail ontvangen? Dan kunt u die het beste verwijderen of doorsturen naar [email protected].

  Voorbeeld

  ADMINISTRACIO DE LOTORIES NO 1

  AVDA ALFONSO X111 N5

  28038 MADRID – SPANJE

  INTERNATIONALE PROMOTIE / PRIJS

  Referentie Nummer: [AW-77182-ESP]

  Code Nummer: F F B-160142632/ESP .

  ATTENTIE:Alstublieft ANTWOORD doorheen dit email

  adres:[email protected]

  AANMELDING TOEKENNING:

  Datum:13/11/ 2013

  Wij zijn blij u te informeren over de vrijgegeven resultaten van de

  LOTERIJ INTERNATIONALE PROMOTIE PROGRAMMA, startdatum zal plaatsvinden op 06/11/2013 en de uitslagen worden bekend op 13/11/2013. Uw naam is bevestigd aan het loterijbriefje nummer 031-1127-841 met het serienummer 3214 – 07 met de getrokken winnende nummers 4- 7- 2- 7- 2/9-4/0/6/9welke derhalve de loterij heeft gewonnen in de 3e categorie. U bent derhalve de toekennende winnaar van een bedrag van 915,777.00 (NEGEN HONDERD EN VIJFTIEN DUIZEND, ZEVEN HONDERD EN ZEVENENZEVENTIG EURO) in kaskrediet aan dossiernummer: FBC /036382152/N. FFB /160142632/ESP is van een total prijs van 9,157,770 (NEGEN MILJOEN HONDERD EN ZEVENENVIJFTIG DUIZEND, ZEVEN HONDERD EN ZEVENENZEVENTIG EURO) verdeeld tussenzeventien internationale winaars in deze categorie. Uw kapitaal/fonds is nu gedeponeerd en In bewaring ondergebracht bij een beveiligd bedrijf verzekerd onder uw naam. Vanwege veiligheidsvoorschriften mbt alle nummers en namen, vragen wij u echter deze toekenning tot geheimhouding te houden a an derden totdat,daadwerkelijk aa

  De trekking van de loterij is tot stand gekomen door het verwerven van vliegtickets, metro en trein van diverse transport bedrijven, met oa gebruik van electronische kaarten. Als deel van onze INTERNATIONAAL PROMOTIE PROGRAMMA, welke wij eens per jaar leiden. Om uw proces tot uw vordering te maken neemt u aub contact op met uw zaakgelastigde, Dr PEDRO SANCHEZ Manager Buitenlandse Diensten van LIBERTY SEGUROS S.A. op TEL:0034-634-138-374, FAX: 0034-911-881-435. Voor verdere afdracht en remise tot uw prijzen geld van een door uw eigen genoemde rekening naar keuze aan te duiden. Onthoud u daarbij wel dat alle prijzengeld zal moeten worden gevorderd niet later dan 12/12/2013.Na deze datum zullen alle fondsen worden hergeven naar het Ministerie van financien als niet worden opge?ist. Om ter voorkoming van onnodige vertgragingen en complicaties, ter herinnering vergeet u niet om uw Referentie en Code nummer in al uw correspondentie met onze zaakgelastigde te vermelden. Onthoud u te vens dat 10% van uw gewonnen fond

  Hierbij is een Loterij betalings process ingesloten die wij u vragen om zorgvuldig door te nemen en in te vullen en retour te sturen aan uw agentschap/zaakgeleider.Hartelijk Gefeliciteerd nogmaals door al onze medewerkers en stafleden, heel erg bedankt om onderdeel van ons INTERNATIONAAL PROMOTIE PROGRAMMA te zijn.

  ) ?…………………………………………………………………………………………………………..?

  BELANGRIJKE MEDEDELING!!! TER VOORKOMING VAN DUBBELE VORDERINGEN GAARNE FORMULIER INVULLEN AFKNIPPEN EN PER FAX TERUGSTUREN

  AAN

  LIBERTY SEGUROS .S.A

  Avda. San Juan, 22-24., 28006 MADRID, SPAIN. Tel: 0034-634-138-374, Fax: 0034-911-881-435,

  GELIEVE U IDENTITEIT BIJVOEGEN,

  BETALINGS PROCES FORMULIER

  NAAM :…………………….ACHTERNAAM:..............................GEBOORTE DATUM: …………… M/V:…… …………………….

  BEROEP:.....................……...…………………………………………………………………………………

  REFERENTIE NUMMER: ………………………………… CODE NUMMER: ………………… ADRES…………….. …………..............

  LAND:………………………PLAATSNAAM:……..………….…POSTCODE:…...…..........……………

  TELEFOONNR:……………………… FAX:………………………………………. GSM NR:……………………………………….

  PAYMENT OPTIONS; (1) BANK TRANSFER:.............. (2) CERTIFIED CHEQUE:.................... delivered by diplomatic agent!

  Bron: fraudehelpdesk.nl

 • Ook interessant