Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor aanbod thuiswerk 'Oanda'

  De Fraudehelpdesk waarschuwt voor e-mails afkomstig van Oanda, waarin u een baan wordt aangeboden. De aangeboden "functie" vertoont kenmerken van het optreden als katvanger/moneymule.

  Hierbij raakt u mogelijk betrokken bij illegale activiteiten met bovendien een pakkans van 100%. Wij adviseren u dan ook om deze mails te negeren.

  De mails zouden via werk.nl en werkplein.nl worden verzonden.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Een voorbeeld:

  ---------------------------------------------------------------------------------------------

  From:

  To:

  Sent: Wednesday, August 22, 2012 5:30 PM

  Subject: Sollicitatie 'Administratief medewerk(st)er klantenadministratie'

  Geachte sollicitant(e),

  Hartelijk dank voor uw sollicitatie. Ik ben uw vaste contactpersoon die tijdens deze sollicitatieprocedure zal begeleiden.

  Ik heb zojuist uw CV bekeken en ik ben er vrijwel zeker van dat u een geschikte persoon bent voor deze functie. Ons Nederlands kantoor is pas geopend en we hebben grote behoefte aan enthousiast personeel!

  Vanaf wanneer bent u precies beschikbaar? Kunt u eventueel aanstaande maandag al beginnen aan een korte (betaalde) proefperiode die geheel vanuit thuis kan worden doorlopen?

  De proefperiode bestaat uit 36 uur thuiswerk verdeeld over een periode van drie weken met een bruto uurloon van 16,85 euro. Na het succesvol doorlopen van de proefperiode wordt u uitgenodigd voor een gesprek in een vestiging van een samenwerkend kantoor dat zich binnen een straal van vijftig kilometer van uw woonplaats bevindt en krijgt u een jaarcontract aangeboden voor minimaal 16 uur en maximaal 40 uur per uur week waarbij hetzelfde uurloon van 16,85 euro geldt. Het aantal uren dat u per week kunt werken, is dus gegarandeerd tot maximaal 40 uur per week en zijn vrij door uzelf in te delen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bijhouden en verwerken van klantenadministratie namens verschillende opdrachtgevers en controleren en aanpassen van orders binnen binnen verschillende eenvoudig te gebruiken CRM-systemen. Alle werkzaamheden kunnen online plaatsvinden en de voertaal is helemaal in het Nederlands. Na een vaste aanstelling is het mogelijk om geheel vanuit thuis te blijven werken, met uitzondering van het feit dat u soms bijvoorbeeld langs het kantoor moet komen om een klantendossier op te halen of een verplichte dagcursus moet bijwonen die eens in de zes maanden plaatsvindt. Alle onkosten worden uiteraard vergoed.

  U dient er overigens rekening mee te houden dat u eerst een speciale KDE-softwarepakket moet downloaden en installeren om de (proef)werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De kosten hiervan (39,00 euro) worden volledig vergoed door ons en dat geldt ook in geval u onverhoopt niet door de proefperiode komt.

  Voor meer informatie over OANDA Corporation verwijs ik u graag naar www.oanda.com. Indien u nadere informatie wenst over de vacature en de sollicitatieprocedure, dan is dat momenteel wegens een telefonische onderbezetting op onze afdeling in Amsterdam enkel per e-mail mogelijk en helaas tijdelijk niet telefonisch. Wel wordt uw e-mail dagelijks gegarandeerd snel beantwoord tussen 9.00 - 22.00 uur.

  Ik hoor graag vanaf wanneer u precies beschikbaar bent en of u ook in staat bent om morgen nog de benodigde software te downloaden, zodat u zo snel mogelijk kunt beginnen aan de proefperiode. Voor een snelle verwerking van uw reactie, gelieve te replyen op deze e-mail.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Thijssen

  HR-medewerker

  ---------------------------------------------------------------------------------------------

  Gerelateerd

 • Ook interessant