Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Paardenhandelaar Willem S. - Update mei 2008

  Na het vertrek van de familie S. uit Kessel (de plaats waar ze tijdens de vorige uitzending, oktober 2007, huisden) gaat Willem met zijn gezin direct op zoek naar nieuwe slachtoffers, zonder eerst de problemen uit het verleden op te lossen.

  Na die eerste uitzending melden zich vele tientallen mensen en bedrijven die door de jaren heen (sinds ongeveer 1999) gedupeerd zijn door Willem S. en zijn familie. Zo ook mijnheer Dekkers. Hij is een van de vele benadeelden van S. die zich na de uitzending bij ons meldden. Hij liet het er destijds niet bij zitten en spande in zijn eentje een rechtszaak aan tegen Willem S. wegens oplichting. De rechter geeft Dekkers in 2004 gelijk en zo wordt S. veroordeeld tot een onvoorwaardelijke + voorwaardelijke gevangenisstraf. Toen de straf aan S. uitgereikt moest worden was S. echter al weer met de noorderzon vertrokken. Niet te traceren via het bevolkingsregister (want op papier is S. geëmigreerd) en zo voor Justitie naar hun zeggen onvindbaar....

  Pas na de uitzending van Opgelicht?! in oktober werd de straf aan S. uitgereikt, door de politie van Kessel (waar hij op dat moment woonde). Maar daarmee is de zaak niet afgedaan; S. is namelijk in Hoger Beroep gegaan. De uitslag hiervan kan nog een tijd op zich laten wachten en intussen weet Willem S. van geen ophouden. Voor zover wij hebben weten te achterhalen heeft S. al op 8 verschillende plaatsen in Nederland gewoond, geen of heel weinig huur betaald en telkens op alle plaatsen paardenvoerleveranciers en andere bedrijven benadeeld. Als de grond te heet wordt onder zijn voeten vertrekt hij weer. En hij kan, naar het lijkt, ongestoord zijn gang gaan. Met zijn mooie verhalen en leugens weet hij telkens vele mensen voor zijn karretje te spannen. Het bedrag aan onbetaalde huur en facturen loopt inmiddels op tot ver boven de 100.000 euro, en zowel paardenvoerleveranciers als postorderbedrijven, oud-werkgevers als dierenartsen: allemaal zijn ze slachtoffer van Willem S.

  Willem S. doet tegenover de redactie van Opgelicht?! net alsof hij alles op gaat lossen. Niets is minder waar, van alle bedrijven en personen die nog geld van S. krijgen heeft nog niemand iets van hem gehoord. Zodra hij wél zaken op gaat lossen melden wij dat uiteraard.

  Het wordt tijd dat S. een halt toegeroepen wordt. Er loopt een onderzoek bij het Openbaar Ministerie in Roermond, en het Hoger Beroep van de strafzaak tegen S. moet nog behandeld worden. Mocht u ook door hem gedupeerd zijn, ook al is het jaren geleden, meldt u zich dan bij Opgelicht?!. Mocht u de nieuwe verblijfplaats weten van S. dan kunt u dat ook aan ons doorgeven. Wij houden de zaak namelijk scherp in de gaten en mocht er nieuws te melden zijn dan zetten wij dat direct op onze website.

 • Ook interessant