Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oude bekende Sem van N. aangehouden

  Sem van N. is dinsdag door de politie opgepakt voor zeker 160 gevallen van oplichting via Marktplaats. Eerder dit jaar besteedden we in onze uitzending aandacht aan de praktijken van deze man.

  Sinds mei 2012 was Van N. actief op advertentiesite Marktplaats. Hij bood meestal auto-onderdelen te koop aan, liet zich daarvoor betalen en leverde vervolgens niets. Hij maakte in heel Nederland slachtoffers en verdiende daarmee ongeveer 25.000 euro.

  Op verschillende internetfora staan tientallen klachten over van N., die tegen kopers vaak zei dat hij een autosloperij had en zodoende over veel losse spullen beschikte.

  De politie heeft alle zaken verzameld en de man dinsdag gearresteerd. Het onderzoek gaat nog door. Vrijdag 16 augustus heeft de rechtbank in Den Bosch beslist dat van N. nog zeker 14 dagen vast blijft zitten.

  Naar aanleiding van het nieuws over de arrestatie van Van N. sprak Opgelicht?! met Marcel van autosloperij Engelbert. Van N. misbruikte de naam van dit bedrijf in zijn communicatie met de slachtoffers. De autosloperij – waar ze Van N. niet eens kenden - ontving honderden telefoontjes van gedupeerden die wilden weten waar hun bestelde onderdeel bleef.

  Hoewel Marcel vindt dat het allemaal "belachelijk lang" heeft geduurd, is hij erg blij met de arrestatie. Hij hoopt op een fikse celstraf voor Van N: "Elke crimineel die vast zit, is er weer één minder op straat."

 • Ook interessant