Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opnieuw klachten Ab van I. en Henny den T.

  Nadat het een aantal jaar stil blijft, komen er in 2014 weer een heleboel klachten binnen op de redactie van Opgelicht?!.

  Na de uitzending van 2007 wisten Ab van I. en Henny den T. het nog vijf maanden in het huis in Melderslo, waar Opgelicht?! ze aansprak, uit te zingen. Er moest een gerechtelijke uitspraak aan te pas komen om Van i. te laten vertrekken. Dat kostte 700 euro en tel daar de huurachterstand van 3500 euro maar bij op.

  Luxe chalet op vakantiepark

  Na Melderslo is het stel vertrokken naar Meijel. Daar huren ze een luxe chalet op een vakantiepark van Jessica van den Boom. In het begin betalen ze nog keurig op tijd de huur, maar al snel begint ook daar de ellende. Allerlei smoezen verzinnen ze om niet of later te betalen.

  Ab van I. blijkt overal geld te lenen. Na iedere maand urenlang aandringen volgt er mondjesmaat een betaling. Maar Jessica blijkt bijna de enige te zijn die wat centen krijgt. Jessica van den Boom heeft inmiddels ontdekt dat Opgelicht?! een reportage over het bejaarde stel heeft uitgezonden.

  Jessica blijft aandringen op een vertrek. Ze regelt zelfs een sociale huurwoning voor het seniorenstel. En eindelijk ontvangt ze een toezegging dat de wanbetalers vertrekken.

  Woonboerderij

  Een eenvoudige huurflat stond dus klaar. Maar het seniorenstel kiest uiteindelijk toch weer voor een grote woonboerderij. Dit keer in het Brabantse Westerbeek. Ab en Henny maken listig gebruik van de chaos die Mieke van Camp tijdens haar scheiding ervaart. Ze is haar woonboerderij aan het uitruimen om naar België te verhuizen als Ab interesse toont. Het stel vraagt meteen of ze per direct in de boerderij kunnen trekken.

  Ab van I. belt een uur van te voren dat hij met volle verhuiswagen zal intrekken. Het huurcontract is dan nog niet opgesteld. En daar maakt Ab volop misbruik van.

  Er is bovendien een verbouwing gaande om de boerderij verhuur-klaar te maken. Maar dat vind het stel geen enkel probleem. Ze hebben zelfs ook nog wat eigen wensen voor klusser Maic Bisschops. Deze extra’s zouden Ab en Henny zelf betalen, maar puntje bij paaltje krijgt Maic zijn geld niet.

  Ook de hovenier die voor verhuurder Mieke van Camp werkt, wordt voor het karretje van Ab gespannen. Bernard van den Oever snoeit, maait en maakt o.a. de plantenvakken schoon. Ook bij hem blijft de factuur onbetaald.

  Van I. heeft iedere keer een nieuwe smoes om de huur niet te betalen: er is onenigheid over verbouwingskosten, het officiële huurcontract is nog niet ondertekend of het geld moet uit het buitenland komen.

  Mieke van Camp stapt naar de rechter. Maar die procedure kost ook weer maanden. Mieke wint de rechtszaak maar daarmee is Ab van I. nog niet vertrokken. 15 maanden lang blijft van I. in de boerderij zitten, zonder een cent te betalen.. De openstaande huur van Mieke loopt op tot meer dan € 13.000.

  Schade

  In totaal bedraagt de schade € 13.282,77, met bijkomende proceskosten van € 5640,-. Ook een huurmediator wacht op zijn salaris: € 462,83.

  Een schoonmaakbedrijf dat tijdens de verbouwing komt poetsen: € 485,35, een onbetaalde vaatwasser € 333,- en een onbetaalde dierencrematie € 172,50. De rekeningen stapelen zich in hoog tempo op.

  We gaan wederom om een verklaring vragen en treffen Ab bij de kaasboer in het dorp waar hij net kaas heeft gekocht, op de pof. We stellen hem een aantal vragen maar Ab geeft geen antwoord en loopt direct weer naar huis. Waarom ze op deze leeftijd nog zo leven weten we dus niet, maar we houden het weer in de gaten.

 • Ook interessant