Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ontwikkelingen in zaak belastingadviseur Sjoerd S.

  Ontwikkelingen in zaak belastingadviseur Sjoerd S.

  Na onze uitzending over Sjoerd S. kwamen er bij de redactie meer reacties binnen van mensen die zich ook opgelicht voelen door de werkwijze van de belastingadviseur. De politie heeft de zaak in onderzoek en deed onlangs een huiszoeking. Daarbij namen ze een groot deel van de administratie in beslag. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van oplichting, fraude en misleiding.

  Opgelicht?! deed onderzoek naar de goudstaven waar Sjoerd S. steeds mee schermt. De belastingadviseur lukte het met waardepapieren flinke bedragen los te peuteren bij zijn slachtoffers. Zo onderzochten we het adres van kantoor van de advocaat die de waardepapieren heeft uitgegeven, maar op dat adres zit een Engelse bioscoop. Er heeft nooit iemand anders op dat adres gezeten. Ook de handtekening van Queen Elisabeth onder een van de papieren is vals.

  Openbaar verkocht

  De woning van Sjoerd S. is inmiddels openbaar verkocht. Hij heeft zelf echter uitstel aangevraagd bij de rechtbank omdat hij twee kopers voor zijn huis heeft gevonden. Op 15 september zegt hij zijn gehele hypotheek en de gemaakte kosten in een keer te kunnen voldoen. Slachtoffers hebben er een hard hoofd in dat het geld er gaat komen en vermoeden dat Sjoerd de boel op deze manier traineert.

  Voor de rechter

  In augustus werd Sjoerd S. aangehouden. Inmiddels is hij weer op vrije voeten, maar hij blijft verdachte in de zaak. Hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden als de politie het onderzoek heeft afgerond. Of er dan geld te verhalen valt voor de vele gedupeerden valt te bezien. Wij blijven de zaak volgen.

  zoom

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant