Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • OM vervolgt rapper JayJay wegens oplichting: '120.000 euro verdiend door designerkleding niet te leveren'

  OM vervolgt rapper JayJay wegens oplichting: '120.000 euro verdiend door designerkleding niet te leveren'

  Rapper JayJay S. – waarvan de meesten de achternaam ongetwijfeld toch wel weten – wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens oplichting en witwassen. Hij wordt ervan verdacht zo'n 120.000 euro te hebben buitgemaakt met de verkoop van dure merkkleding die na ontvangst van de betaling uiteraard niet geleverd werd. Hij zou ruim 200 mensen hebben opgelicht door te stunten met ongeloofwaardig hoge kortingen, en gisteren werd de strafzaak – best toepasselijk rond het weekend van Black Friday en Cyber Monday, waarin talloze, weliswaar legitieme webshops óók stunten met kortingen – in een voorbereidende zitting behandeld door de officier van justitie.

  JayJay was regelmatig te zien in Opgelicht?!, en wij brachten de zaak dan ook aan het rollen. In juni 2020 werd rapper JayJay oftewel Joël S.F. gearresteerd door de politie.

  120.000 euro verdiend met oplichting, ruim 200 gedupeerden

  Op zijn talloze webshops verkocht hij verschillende soorten merkkleding van populaire designers. Verkopen is één ding, van leveren kwam daarentegen niks terecht, en zo hadden ruim 200 gedupeerden het nakijken: de designerschoenen, -jassen en -tassen werden nooit bezorgd en de slachtoffers konden fluiten naar hun geld.

  Het OM schat dat JayJay zo'n 120.000 euro heeft verdiend met deze zwendel, zo wordt gemeld in een persbericht. 

  Rapper JayJay in de boeien geslagen na zijn arrestatie
  AVROTROS
  Rapper JayJay in de boeien geslagen na zijn arrestatie

  OM: 'Zaak wordt met prioriteit behandeld', mede dankzij Opgelicht?!'

  Volgens het OM gaf de officier van justitie tijdens de voorbereidende zitting aan dat de zaak tegen rapper JayJay hopelijk met spoed in behandeling wordt genomen.

  Daar zijn uiteraard meerdere reden voor, zo stelt het OM: 'Dit vanwege de omvang van de fraude, namelijk de vele slachtoffers, het wederrechtelijk gekregen voordeel, het gebruik van 12 frauduleuze webshops en het gebruik van geldezels nadat de verdachte zijn eigen bankrekeningen werden geblokkeerd.'

  Het gemak waarmee JayJay slachtoffers bleef maken 'ook nadat hij meermalen in het televisieprogramma Opgelicht?! was geconfronteerd met de gevolgen van zijn handelen', speelt daarnaast ook mee in de wens van de officier van justitie om deze zaak prioriteit te geven. 

  Wanneer de zaak inhoudelijk in behandeling wordt genomen, is nog niet duidelijk. Tijdens de voorbereidende zitting van gisteren werd door de rechter bepaald dat er meer getuigen moeten worden gehoord.

  Bron: OM.nl

 • Ook interessant