Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nog meer gedupeerden Herman V.

  Na onze uitzending van 22 april 2008 ontvangt de redactie vele mails van kijkers en gedupeerden van Herman V.

  Evenementenorganisator

  Zo melden zich Richard en Diana van Zuijlen. Zij zijn in 2000 met hem in contact gekomen, toen hij zich voordeed als groot evenementenorganisator. Richard en Diana leiden op dat moment een cateringbedrijf en zien in Herman een goede zakenpartner. In ruil voor het betalen van standgeld voor V.'s evenementen krijgen zij het alleenrecht om op deze evenementen de catering te verzorgen. Richard en Diana betalen Herman een bedrag van ruim 35.000,00 gulden, maar na slechts twee evenementen verdwijnt Herman V. spoorloos.

  Spanje

  Paul en Cindy van Klaveren delen ook hun slechte ervaringen met ons. Zij vertellen de redactie dat ze in 1995 voor Herman hebben gewerkt in een supermarkt in Benidorm. Paul en Cindy werken hard in de supermarkt, maar worden uiteindelijk betaald met een valse cheque. Het loon dat omgerekend bijna 13000,00 euro bedraagt hebben ze nooit meer gekregen.

  Droog brood

  Eind 2008 ontvangt de redactie meerdere mails uit Spanje waaruit blijkt dat Herman V. opnieuw actief is. Ditmaal staat hij als broodverkoper op markten. Hij zou zijn goederen niet betalen. Daarnaast zou hij adverteren met franchisecontracten, die hij helemaal niet zou mogen aanbieden.

  Onbetaalde rekeningen

  Het blijkt te kloppen. Herman V. bestelt op naam van zijn vrouw Aja van Hoeven voor bijna 5000 euro aan brood en banket bij de Broodpiraat en voor nog eens bijna 1700 euro aan banketproducten bij bakkerij ’t Stoepje. De rekeningen van beide bakkers worden niet betaald. Het vervoersbedrijf die het vervoer van de goederen naar Spanje heeft verzorgd krijgt eveneens nog 450 euro van V.

  Advertenties en franchisecontracten

  Onder de naam ’t Stoepje verkoopt Herman brood op de markt en hij adverteert met franchisecontracten. Bakkerij ’t Stoepje laat ons weten hier niet van op de hoogte te zijn. Zelfs de betaling van advertenties in weekbladen ‘Hallo’ en ‘de Week’ verloopt moeizaam. De ‘Hallo’ is het zo zat dat zij een artikel schrijven over V. en een onderzoek starten. V. blijkt voor zijn franchisecontracten een aanbetaling te vragen.

  Zonnig Spanje

  Opgelicht?! reist af naar Spanje om verhaal te halen bij V. en gedupeerden aan het woord te laten. Voor zover bekend zijn er geen gedupeerden van de franchisecontracten, maar zijn er wel een hoop mensen benaderd. De goederen die werden opgeslagen in een vrieshuis blijken er al een tijd te staan en de schuld van V. is inmiddels opgelopen tot een paar honderd euro.

  Opgelicht?! vind Herman V. op een camping in Benidorm, maar wil ons niet te woord staan. Een dag later zien we Herman V. met zijn vrouw Aja vertrekken met bestemming; onbekend.

 • Ook interessant