Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nieuwe klachten Erik G.

  Vanaf eind 2013 stromen tal van verhalen binnen op de redactie van Opgelicht?! waaruit blijkt dat G. weer een truc heeft bedacht om mensen geld uit de zak te kloppen.

  Tientallen - vooral jonge - meisjes hebben gereageerd op oproepen voor figuranten op Filmvacatures.nl en Versfilmentv.nl. Als ze zich aanmelden krijgen ze allemaal te horen dat de figurantenpoel al vol zit, maar dat ze kans maken op een andere [bij]rol na het volgen van een acteerworkshop/auditie. De producties waarmee de kandidaten worden gelokt, liegen er niet om. Het gaat onder andere om diverse series van Studio 100 en Nickelodeon en een verfilming van het boek De Zeekraai van Astrid Lindgren. Ook belooft G. steevast dat bij de audities talentscouts van de grote omroepen aanwezig zullen zijn.

  Diverse sites

  Ook nu gebruikt de Limburger niet zijn eigen naam. De waslijst aan aliassen is ellenlang en hij opereert met verschillende sites: die van het kunstenaarscollectief Futuro Imperfecto en juliettescasting.com. Deze site is zogenaamd opgericht door de Belgische Nora Juliette, een voormalig fotomodel, dat met een schitterde foto en een persoonlijk verhaal op de site haar filosofie achter het castingbureau uit de doeken doet. In werkelijkheid betreft het hier een Amerikaanse actrice wiens foto is gestolen uit een online stock archief. Opgelicht?! sprak de Amerikaanse fotograaf die de foto heeft genomen. Hij overweegt juridische stappen.

  Ook misbruikt G. de naam van het 48hours filmproject. Dat project bestaat echt, maar hij is daar niet aan verbonden. Net zo min als hij zaken doet met Studio 100 en Nickeledeon.

  Workshops

  Diverse gedupeerden maakten geld over aan G. voor een workshop/auditie en hoorden vervolgens nooit meer iets. Een aantal workshops/audities vond wel plaats. Echter, geen van de deelnemers heeft ooit een rol gekregen en ook de beloofde talentscouts waren nooit aanwezig. Daarbij hebben de mensen die zijn ingehuurd om de workshop te faciliteren, niet betaald gekregen. Het gaat om acteercoaches, cameramensen en productie-assistentes. Ook staan nog diverse facturen open voor de locatiehuur en de catering.

 • Ook interessant