Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nidaa A.

  Nidaa A.betaalt slachtoffers niet terug. Na contact met de Vereniging voor slachtoffers van Nidaa A. in oktober 2007 blijkt dat slechts één gedupeerde een gedeelte van het geld dat hij tegoed had heeft teruggekregen.

  De andere gedupeerden hebben nog geen cent gezien, ondanks dat ze in de uitzending van 10 april 2007 belooft dat ze alle gedupeerden binnen twee maanden terug zal betalen. Ze heeft zelfs nieuwe slachtoffers gemaakt.

  Bij Opgelicht?! komt een telefoontje binnen van Antoinette Engberink. Zij heeft een huis verhuurd aan Nidaa in Soest. Nidaa wil dit huis ook kopen, en het er wordt een makelaarskantoor ingeschakeld. De waarborgsom voor het huis wordt vastgesteld en de voorlopige koopakte getekend. Maar Nidaa maakt geen geld over, niet naar Antoinette en ook niet naar makelaar Anita. Zij zijn beide voor veel geld gedupeerd.

  Tijd om Nidaa maar weer eens op te zoeken. We vinden Nidaa bij haar moeder die in Apeldoorn woont. Tijdens onze confrontatie geeft Nidaa alle schuld aan haar man Basim. Ze zegt dat ze niet meer met hem getrouwd is (islamitisch huwelijk) en dat alles onder dwang van Basim is gebeurd. Hij zou haar mishandeld hebben en onder druk gezet om al het geld te lenen.

  Dus tijd om ook Basim te spreken. Basim vertelt iets heel anders. Hij zegt lange tijd van niets geweten te hebben en dat Nidaa wel degelijk verantwoordelijk is voor het geld. Volgens hem zijn ze nog getrouwd. Basim hoopt dat het nog weer goed komt en hij zijn kind nog weer zal zien.

  Opgelicht?! kan nu alleen maar zijn woord tegen dat van haar zetten, want in iemands woonkamer kijken gaat gewoonweg niet.

 • Ook interessant