Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mijn Luxe Bucketlist verkoopt ontmoetingen met beroemdheden die van niets weten

  Mijn Luxe Bucketlist verkoopt ontmoetingen met beroemdheden die van niets weten

  Een onderonsje met Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, op de koffie bij CEO Tim Cook van Apple, even de beleggingsportefeuille doornemen met miljardair Warren Buffett of gewoon een feestje met Beyoncé. Het in Rotterdam gevestigde bedrijf Mijn Luxe Bucketlist belooft dat allemaal waar te kunnen maken, maar dat lijkt helemaal niet zo'n uitgemaakte zaak. Veel sterren weten namelijk van niets.

  Zelfs een privé-audiëntie bij de paus ('nog zeer beperkte plaatsen vrij voor 2020!') wordt doodleuk aangeboden op de website van het bedrijf, en dat terwijl de paus in beginsel helemaal niet te benaderen is voor dergelijke verzoeken.

  Het AD nam contact op Tjitra Kanhai, één van de ondernemers achter Mijn Luxe Bucketlist. Zij reageert per e-mail: 'Graag maak ik dromen waar. U bent niet de eerste en vast niet de laatste die dit als onmogelijk ziet en onbegrijpelijk. Deels is dat ook zo. Het is niet voor het grijpen en je moet er wat voor over hebben.'

  Overzicht van het aanbod van Mijn Luxe Bucketlist

  Vestigingsadres van Mijn Luxe Bucketlist klopt helemaal niet

  Naar eigen zeggen is het bedrijf gevestigd in het World Trade Center te Rotterdam. Maar volgens het WTC is dat helemaal niet waar. Herman de Wilt, oprichter van het bedrijf, mag het adres Beursplein 37 alleen maar gebruiken voor 'Transparantieindezorg', een ander bedrijf dat op zijn naam staat. Zowel De Wilt als Kanhai zijn niet aanwezig. 

  Volgens Kanhai beschikt De Wilt over een uitgebreid netwerk en heeft hij eerder vergelijkbare meet-and-greets aangeboden in Azië. Hij zou momenteel op Bali zitten, dat op de website als toekomstige vestigingsplaats wordt genoemd.

  Prijzen

  Zo'n ontmoeting is natuurlijk niet gratis, dus je mag er vast een krantenwijkje bij zoeken of de hypotheek verhogen. Een ontmoeting met Lionel Messi zou volgens het AD zo'n 55.000 euro moeten kosten. Het bijwonen van het White House Correspondents' Dinner is iets voordeliger: voor 47.000 euro kun je erbij zijn.

  Of het bedrijf de beloften daadwerkelijk waarmaakt, laat zich niet eenvoudig controleren. Er wordt in ieder geval geen bewijs voor aangeleverd. Waar het geld in ieder geval niet aan op is gegaan, is aan de inrichting en layout van de website. Het is al met al een rommelig en amateuristisch gebeuren, bomvol spelfouten en onscherpe foto's.

  Voorbeeld van de website

  Rondgang langs de sterren levert verbaasde blikken op

  Het AD nam de proef op de som en benaderde het management van enkele sterren. Dat leverde teleurstellende resultaten op: niemand kent het bedrijf, niemand kent Herman de Wilt en niemand heeft afspraken met Mijn Luxe Bucketlist. Raymond Vermeulen, manager van Max Verstappen: 'Nooit van gehoord'. Het management van Christiano Ronaldo: 'Wij kennen dit bedrijf niet en Cristiano doet dit soort gelegenheden niet.’

  Ook de organisatie van het Eurovisie Songfestival werd benaderd, aangezien er luxe VIP-pakketten werden aangeboden. Een woordvoerder zegt: 'We hebben nog nooit van dit bedrijf gehoord en hebben hier zeker geen deals mee gesloten. We waarschuwen al langer dat mensen voorzichtig moeten zijn met neppe kaarten voor het Songfestival, maar hier hebben we niet eerder over gehoord.'

  Onduidelijk blijft wie er van deze diensten gebruik heeft gemaakt, en op de vraag hoe het bedrijf dit allemaal mogelijk denkt te maken, komt ook geen helder antwoord. Kanhaj: 'Het draait allemaal om gunnen en durven. Wij gunnen ze het en zij moeten het aandurven!'

  Bron: AD.nl / Mijn Luxe Bucketlist

 • Ook interessant