Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Maroesjka gaat door

  Uit de uitzending van 2009 is niemand terugbetaald door Maroesjka, sterker nog, ze heeft alleen maar meer slachtoffers gemaakt.

  Haar ex-man Jopie zit in de schuldsanering en moet de komende drie jaar rondkomen van 40 euro per week en Maroesjka gaat gewoon door met haar praktijken.

  Huur

  Ook het betalen van huur is Maroesjka nog steeds vreemd. Onder de naam ‘Wies van H.' huurde ze onlangs een woning in Gorinchem. Ook doet ze zich geregeld voor als Marjolein van de Sande. Maroesjka van H. is als naam te bekend geworden. De woning wordt niet betaald en als een beginnend ondernemer aan de slag gaat in het huis wordt hij ook niet betaald.

  Auto’s

  Maroesjka deinst er ook niet voor terug om garages binnen te stappen met als doel kostenloos een auto bemachtigen. Auto’s met een waarde van €30.000,- zijn geen uitzondering.

  Geen reactie

  Als we Maroesjka, en de man die naast haar loopt en zegt niet haar partner te zijn, opnieuw aanspreken krijgen we geen enkele reactie. De gedupeerde huiseigenaar, die mee is omdat hij zijn gestolen spullen terug wil, krijgt wel een beuk.

  Klachten

  De stroom met klachten die wij ontvangen is onophoudelijk. Huisbazen, keukenboeren, hotels, autodealers, een hovenier, internetwinkels en werkgevers van Maroesjka melden zich bij ons.

  Kapsalon

  Ook Yolanda Rietveld heeft een klacht. Ze is de eigenaresse van een kapsalon, waar Maroesjka een maand geleden aan het werk ging. Als ze een zaterdag alleen aan het werk is en de zaak af moet sluiten pakt Maroesjka het geld van die dag. Ze neemt een flink bedrag mee naar achteren (waar geen beveilingscamera’s hangen) en laat vervolgens haar dochter het geld meenemen. Yolanda komt er op tijd achter wie deze Wies van H. (Maroesjka) is en kan haar nog ontslaan in haar proeftijd.

  Ouders

  Het verhaal gaat nog veel verder. De redactie ontvangt een wanhopige mail van de vader van Maroesjka. Haar ouders maken zich al jaren zorgen. Met name ook om de kleinkinderen die opgroeien in slechte omstandigheden en die ze al jaren niet gezien hebben. De kinderen stonden al onder toezicht van Jeugdzorg, maar er was geen enkele verbetering te merken in de leefsituatie van de kinderen. Nu, jaren later, worden de kinderen waarschijnlijk uit huis geplaatst en ondergebracht in goede pleeggezinnen.

 • Ook interessant